Nieuws

Let op! Dit artikel is al 283 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dakdekkers in Tilburg verwachten extreem drukke tijden

De afgelopen zomer is het behoorlijk warm geweest in Nederland. Hierdoor is de dakbedekking op jouw woning ook behoorlijk op de proef gesteld. Dakdekkers verwachten in de herfst en winter dan ook extreem drukke tijden. Waarom? Doordat de hitte er mogelijk voor heeft gezorgd dat de bedekking op jouw dak is uitgedroogd. Met name dakbedekking op platte daken moet het in dat geval ontgelden. Dakpannen zijn immers gemaakt van klei of beton en een stuk beter bestand tegen de hitte. Heb jij leien op jouw hellende dak? Dan kunnen deze ook uitgedroogd zijn als gevolg van de hitte.

Gevolgen van een uitgedroogd dak

Veel mensen uit Tilburg en omgeving hebben geen idee dat hun dakbedekking uit kan drogen. Dit is echter wel degelijk het geval. Indien dakbedekking uitgedroogd is, kan dit grote gevolgen hebben. De kans op scheuren in de dakbedekking is namelijk een stuk groter wanneer deze is uitgedroogd. Hier zit jij uiteraard niet op te wachten. Waarom niet? Omdat een scheur in uw bedekking ervoor zorgt dat er water doorheen kan stromen. De kans is in dat geval dan ook groot dat er een lekkage ontstaat. Het niet uit of het om een kleine of grote scheur gaat. Wanneer er water door jouw dakbedekking kan stromen, ontstaat er namelijk altijd schade. Zo kan het water jouw muur, vloer of meubels aantasten, maar dat geldt natuurlijk ook voor de houten dakconstructie.

Wisselende weersomstandigheden in Tilburg

De warme zomerdagen liggen definitief achter ons en ook de herfst is zo goed als afgelopen. We kunnen ons dus langzaam maar zeker op gaan maken voor de winter. De komende weken zullen dan ook wisselend worden qua weersomstandigheden in de regio Tilburg. Over een tijdje zal de temperatuur niet meer boven de 10 graden komen, als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven tenminste. Bovendien kunnen we regelmatig een buitje verwachten, dus het is zeker van belang dat het dak van jouw huis in Tilburg niet lek is.

Laat jouw dak inspecteren

Uiteraard wil jij niet dat je te maken krijgt met problemen aan jouw dak in herfst en winter. In dat geval doe je er goed aan jouw dak jaarlijks te inspecteren voor deze twee seizoen aanbreken. Dit kun je zelf doen. De kans is alleen groot dat je niet weet waar je op moet letten. In dat geval valt schade natuurlijk ook niet op. Hierdoor kan er alsnog een lekkage ontstaan. Wil je er zeker van zijn dat jouw dakbedekking de zomer schadevrij is doorgekomen? Schakel dan een dakdekkersbedrijf in Tilburg in. Op deze manier weet je zeker of de staat van jouw dak nog in orde is.

Reageer op dit bericht