Dakloos voetbalteam Traverse ontvangt Willem II tenue.

Afgelopen donderdag kreeg de Stichting voor maatschappelijke opvang Traverse bezoek van het team van JohnBeerens.com. Zij kwamen daar echter niet zonder reden, maar stelden, als hoofdsponsor van Willem II, een aantal uitshirts van de Tricolores ter beschikking aan het voetbalteam van de stichting. Zij kunnen hun wedstrijden nu in het mooiste uitshirt van Nederland afleggen en gaan op 6 september ook deelnemen aan een voetbaltoernooi in de nieuwe outfit.

Traverse organiseert hulpverlening voor mens en in probleemsituaties waarbij sprake is van dak- of thuisloosheid of dreiging daarvan. Naast de basale opvang van ‘bed, bad en brood’ is deze hulpverlening ook gericht op rehabilitatie van de daklozen zodat zij een meer zelfstandige en zelfredzame vorm van leven kunnen lijden. Reden genoeg voor JohnBeerens.com om deze mensen een dag in het zonnetje te zetten en ze te voorzien van een Willem II shirt.

Het is nog maar de vraag of de voetballers ook beter gaan spelen door de shirts, maar het oogt in ieder geval een stuk mooier om te spelen met het Willem II logo op de borst. Naast dit logo zijn de shirts allemaal aan de achterkant voorzien van een naam en rugnummer. Het gaat namelijk om de uitshirts die Willem II droeg tijdens het trainingskamp in Turkije en dus pronkt het team nu ook met namen als Ippel, Ondaan en Zanelli op de rug. De spelers van het team hopen de shirts niet alleen te mogen dragen tijdens hun wedstrijden, maar ook tijdens het feest op de heuvel binnenkort, want ze gaan er allemaal vanuit dat Willem II kampioen wordt!