Nieuws

Last Resistance
Let op! Dit artikel is al 204 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dansvoorstelling Last Resistance in première bij Theater De Nieuwe Vorst

Eerder maakten wij het zomerprogramma van Theater De Nieuwe Vorst bekend. Één van de pareltjes uit het programma is dansvoorstelling Last Resistance. Dit is een choreografie van choreografe Annemijn Rijk, onderdeel van Body of Art. Op dinsdag 13 juli vindt de première plaats bij Theater De Nieuwe Vorst.

De voorstelling

Last Resistance is een duet tussen het om zich heen grijpende lichaam van een jonge man en de heldere, warme stem van de berichten die hij afspeelt. Het ontvouwt zich fragmentarisch, als een koortsdroom. De jonge man houdt vast aan dat wat hij nog heeft in een wanhopige poging om van de stem te horen hoe het nu verder moet, hoe het koude zweet op zijn lichaam te dragen zonder haar.

Dat wat er is gebeurd is onbepaald, maar dat wat het met het lichaam doet is onvermijdelijk. De lange, lenige en tegelijkertijd broze ledematen van Blazej Jasinski kroppen op, verzamelen spanning en grijpen gretig in elkaar, op zoek naar controle. Om vervolgens weer, op de meest onmogelijke momenten uiteen te spatten, rond te zwaaien als ongeleide projectielen, op zoek naar hoop en verlossing, naar adem, naar ruimte, naar licht of verlichting.

Over Body of Art

Body of Art is een platform en tegelijkertijd een meerjarig kunstproject. Hierin wordt vanuit tien thema’s het lichaam en de verhalen die onze lichamen rijk zijn onderzocht. De producties die hieruit voortkomen kunnen de vorm hebben van dans, een monoloog, installatie, film of een cross-over van uitingsvormen. De vorm ligt voorafgaand aan het onderzoek open, maar het thema wordt altijd vanuit het lichaam benaderd. Body of Art toont hoe wij vandaag de dag ons mens-zijn via ons lichaam ervaren.

Tickets

Ben je geprikkeld geraakt door de voorstelling? Op dinsdag 13 juli gaat de voorstelling in première in Theater De Nieuwe Vorst. Tickets zijn te bestellen op de website van De Nieuwe Vorst. Hier zijn ook kaarten te bestellen voor de voorstelling van maandag 12 juli, dit is echter niet de première maar een try-out.

Reageer op dit bericht