Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1743 dagen oud en wellicht niet meer relevant

In de Beekse Bergen is een nieuw evenement geboren: Itchy Feet!

Wat begon als een wild idee van een groepje creatievellingen groeide uit tot een bloedserieus plan. Begin september zullen 5000 reizigers voet aan wal zetten in de tijdelijke samenleving die Itchy Feet heet. Een sociaal experiment in de vorm van een festival. Itchy Feet is een samenkomst van reizigers en vrije geesten. Een nieuwe wereld die gebaseerd is op het gevoel van vrijheid, zelfexpressie, kunst, muziek, eten, spiritualiteit en creativiteit.

Geen regels

Itchy Feet is gecreëerd door en voor vrije geesten, zij worden uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan de nieuwe tijdelijke samenleving die tijdens Itchy Feet wordt opgebouwd. Met een 175.000 vierkante meter terrein is er genoeg ruimte voor een ieder om zijn of haar ideeën uit te voeren. Itchy Feet is een combinatie van Afrika Burn (Zuid Afrika) en Boom Festival (Portugal) waar al jarenlang reizigers samenkomen om vrijheid en creativiteit te vieren. Overal op het terrein mag gekampeerd worden en ook caravans en campers zijn welkom. Wat er gebeurt op Itchy Feet beslist de deelnemer zelf. Huttenbouwen, een kampvuurtje stoken, een rave party in het bos, een paraplu ballet op het strand, het verkopen van zelfgemaakte producten of in je naakie het water in. Alles kan en mag op Itchy Feet, de samenleving floreert het beste onder zo min mogelijk regels. Om het sociale experiment te laten slagen – het creëren van een tijdelijke samenleving – zijn er een aantal basisprincipes die door iedereen moeten worden gehanteerd en nageleefd.

Kriebelende tenen

Itchy Feet staat voor een sterke en onweerstaanbare behoefte om te reizen. De drang om vrij te zijn en de wereld te verkennen. Itchy Feeters delen een gemeenschappelijke passie: vrijheid! Elke reiziger kent het “Itchy Feet” gevoel. Je bent geboren met itchy feet of je raakt er mee besmet, één ding is zeker je raakt het nooit meer kwijt!

Pioniers

Ongeveer een jaar geleden zette een groep creatieve pioniers voet aan wal op het terrein van de Beekse Bergen. Hier ontstond het idee voor een samenkomst voor reizigers en vrije geesten. Niet om winst te maken, maar om een fantastische en unieke tijd te hebben met gelijkgestemden. Een ervaring waar behoefte aan is in Nederland. Itchy Feet is ontstaan in de vruchtbare Brabantse grond en zet in op het bouwen van een internationale community. Onder de pioniers bevinden zich o.a. Harrie (De Stijle, Want…), Karen, Sander (Tilburg Cowboys), Bram (Urban Tastin’), Joost (D’n Ark), Milo (Greenpeace), Rien, Erwin (Mundial Productions), Jules (Jules Retour), Hesther & Dick (Close-act), Micha (DutchArtistFamily), Hans (Sound Engineer), Rik (Firma Film) Milou, Niki & Nino (Toffey), Koen & Ferry (Evers+deGier) Joep (Qanvas), Liset (Beekse Bergen), Klim & Rene (Biki90), Jeroen (Alles Los), Dick (Tilburg te Water), Merthe (Hamer en Hark), Rik (in-Eye), Tommy (Skyline Capturing), Dana (Dana Romina Photography), Luuk, Veerle, Miguel, Nikki, Dasja.

Algemeen

De Itchy Feet nederzetting wordt in 4 dagen opgebouwd en weer afgebroken. Om deel te nemen aan Itchy Feet is een ticket nodig. Het ticket kost € 79,- en geeft toegang tot het terrein van vrijdag 5 september tot en met maandag 8 september 2014. Voor meer informatie check www.itchy-feet.nl

Reageer op dit bericht