Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1571 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Bibliotheek Midden-Brabant start Wiki Café

De Bibliotheek Midden-Brabant gaat vanaf september een maandelijks Wiki Café organiseren, waar mensen die willen bijdragen aan Wikipedia met elkaar hun kennis kunnen delen. In het Wiki Café zal telkens een ander thema centraal staan. Op dinsdagavond 12 september geeft Arne Wossink van Wikimedia Nederland het startschot.

Samen schrijven of fotograferen

Houd je van schrijven of fotograferen? Ben je iemand met veel algemene kennis of wil je beter worden in bronnenonderzoek en lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia? Dan is de bibliotheek op zoek naar jou. In een maandelijks Wiki Café gaan we met elkaar schrijven of fotograferen voor Wikipedia. Het gaat vooral om het offline plezier van online kennisdeling.

De mogelijkheden van Wikipedia

Wiki Café organiseert naast het schrijven zelf ook leerzame avonden voor het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden rondom Wikipedia. Tijdens de eerste avond op dinsdag 12 september zal Arne Wossink, projectleider van Wikimedia Nederland, een presentatie geven over alle mogelijkheden van Wikipedia.

Nieuwe mensen ontmoeten

Meewerken aan Wikipedia is een verrijking. Je leert andere mensen kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Tilburg, erfgoed, stadmaken, of over kennisdeling in het algemeen. En je steekt er zoveel tijd in als je zelf wilt, tijdens bijeenkomsten of vanuit thuis.

Noteer in je agenda

  • Dinsdag 12 september, start 19.00 uur.
  • Locatie: Cursusruimte Bibliotheek Midden-Brabant | Koningsplein 10 | 5038 WG Tilburg.
  • Deelname is gratis.
  • Graag even aanmelden bij marjaheusschen@bibliotheekmb.nl.

Reageer op dit bericht