Nieuws

boekenweek
Let op! Dit artikel is al 480 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit is er te doen tijdens de Boekenweek in Tilburg

Boekenwurmen kunnen hun hart ophalen: vanaf zaterdag is het weer boekenweek! En om jezelf onder te dompelen in literatuur hoef je de stad niet uit. Zo kun je naar het vooruitstrevende TiLT Festival, krijg je korting op boeken en zijn er meerdere lezingen en feestjes. We hebben de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Boekenweek

Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten is het thema van de boekenweek 2017. De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Zowel in het leven als in de letteren.

‘Makkelijk leven’ van Herman Koch, is het boekenweekgeschenk van 2017. Zoals elk jaar is het boek ook geldig als treinkaartje. Laat bij controle het boek zien (of de E-book versie), dan geldt dit als kaartje voor de tweede klas in de trein. Het boek van Herman Koch is in alle boekenwinkels te verkrijgen voor €12,50.

Programma

Tilt Festival

De start van de Boekenweek betekent in Tilburg dat literair festival Tilt er aan komt. Van woensdag 29 maart tot en met 1 april strijkt het festival neer. Het thema van de Boekenweek 2017, Verboden Vruchten, loopt als een rode draad door het programma van het festival. Een paar hoogtepunten in het programma:

  • Herman Brusselmans Revue in de NWE Vorst
  • Paramaribo Calling in de NWE Vorst
  • Literaire tattooshop in de Foyer van de NWE Vorst
  • Laat je VerConniePalmen door een karikatuurtekenaar
  • #DE16VAN Akwasi in de NWE Vorst

Pop-up Bibliotheek

Speciaal voor de Bibliotheek Midden-Brabant stelde schrijver Claire Polders een gastcollectie samen van romans en films die passen bij het door haar gekozen thema ‘Het Taboe van de Schrijver’. Deze collectie kun je van 21 maart t/m 3 april lezen en/of lenen in de Pop-up Bibliotheek koffiezaak Kaldi (Willem II straat Tilburg). Dit initiatief maakt onderdeel uit van Tilt Festival.

Boekenweek en drie-jarig bestaan Gianotten Mutsaers

Om de Boekenweek en het 3-jarig bestaan te vieren heeft Gianotten Mutsaers een feestelijk programma samengesteld in de week van 25 maart t/m 2 april.  leuke activiteiten bij Boekhandel Gianotten Mutsaers voor jou uitgelicht:

  • Lees! Met Yves Petry – Liefde bij wijze van spreken: Vanaf januari 2017 organiseren Tilt en Gianotten Mutsaers vier keer op de woensdagochtend Lees! met op woensdag 29 april Yves Petry zelf.
  • Boer Boris: Hoera! De populairste boer van het land bestaat vijf jaar. Ted van Lieshout en Philip Hopman komen zaterdag 25 maart naar Gianotten Mutsaers om dit te vieren en voor te lezen en te tekenen.

Acties boekwinkels

Boekhandel Livius heeft een mooie selectie van verschillende literatuur samengesteld. Deze is te zien tijdens de boekenweek. Bij aankoop van het boekenweekgeschenk van Herman Koch krijg je bij Livius ook een mooi cadeautje. Bij de Bruna in Tilburg loopt er ook een leuke actie. Bij besteding van €12,50 aan Nederlandse boeken krijg je er het boekenweekgeschenk bij!

Boekenweek lezing van Kluun

De Bibliotheek Oisterwijk organiseert de avond van 30 maart in samenwerking met het Cultureel centrum Tiliander Oisterwijk en Boekhandel Oisterwijk. Kluun treedt op in de grote theaterzaal van Tiliander. De zaal opent om 19:30 uur en de aanvang is om 20:00 uur.

Reageer op dit bericht