De eerste hybride SUV coupé van Renault is vanaf nu te bewonderen in Tilburg: bekijk hem bij Stern

Renault Aranka

Onlangs spraken wij met Rob Boxelaar, hij is sinds kort accountmanager bij Stern. Dat is dé Renault en Dacia-dealer van Tilburg en omstreken. Natuurlijk zijn een aantal Renault modellen al bekend bij de meeste mensen, denk aan Clio’s, Megane’s en Twingo’s. Maar Renault heeft sinds kort een nieuw pareltje: de Renault Arkana. Deze bolide is te bewonderen in de showroom van Stern.

Hybridemodellen

In oktober gaf Renault aan dat het ze het aanbod van hybridemodellen gaan uitbreiden. Nu – een aantal maanden later – kunnen Stern-klanten het eindelijk ervaren. De eerste hybride SUV coupé van het Franse automerk is de Renault Arkana. De Arakanka combineert alles wat je wil van een fijne coupé met de functionaliteit van een SUV. Waar veel SUV coupé auto’s een flink prijskaartje hebben, laat Renault zien dat het ook voor minder kan. De Arkana is namelijk al leverbaar vanaf €32,390,-. Met een sportieve daklijn, de nieuwste technologieën en een klein spoilertje heeft deze auto alles, een betaalbare hybride SUV met een sportieve doch luxe afwerking.

Het accupakket en de motor creëren samen een rustgevende en comfortabele rijervaring. De hybride-motor wordt aan de hand van energie terugwinnende remmen voorzien van elektriciteit. Hierdoor kun jij extra ver rijden en hoef je minder vaak te tanken. Gemiddeld kun je 40% minder brandstofverbruik verwachten in vergelijking met het gebruik van een vergelijkbare benzine motor. Wanneer je uiteindelijk weer op de benzine motor gaat rijden geeft de display dit duidelijk aan.

Uitrustingniveaus

Met drie verschillende uitrustingniveaus is er voor elk wat wils. Zo kun je kiezen voor de Zen uitvoering, dit is een standaard rijk uitgerust model met onder anderen een groot luxe multimediasysteem en achteruitrijcamera. Ook kun je kiezen voor de R.S. Line-versie met een sportievere grill, dubbele uitlaatpijp en de optionele ‘Orange Valencia’ kleur. Daarnaast kun je er voor kiezen om de finishing touch aan de auto te geven, denk hierbij aan een elektrisch dak of verwarmbare stoelen.

Qua formaat is de Arkana 34 centimeter langer dan de Captur en zelfs iets langer dan een Kadjar. De bagageruimte heeft plek voor 480 liter, hierdoor is de auto klaar voor zowel een vakantie met je vrienden als een dagje weg met het gezin. De daklijn van de auto loopt pas achter het hoofd van de passagiers naar beneden wat ervoor zorgt dat de auto vanbinnen erg ruim voelt.

Proefrit

Wil jij als één van de eersten de nieuwe Renault Arkana meemaken? Dat kan! De SUV staat nu bij Stern in de showroom. Ook is het mogelijk om een proefrit in te plannen via de website. Heb je zelf nog een auto voor de deur staan? Dan kan je na een gratis wasbeurt je auto laten taxeren bij Stern.