Nieuws

Let op! Dit artikel is al 318 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Kruikenzeiker recenseert: de Tilburgse verkiezingsposters van de gemeenteraadsverkiezingen

De politiek: een hoop mannen en vrouwen in sjieke pakken die van men belastingcenten het hele jaar ouwehoeren en uiteindelijk beslissen dat ik niet meer tegen de klok in door het centrum mag scheuren. Het heeft me nooit echt weten te pakken. Toch vind ik het belangrijk om te stemmen. Maar waar ga ik die partijen op beoordelen? Wat onderscheidt de ene partij van de andere? Wat mij interesseert is de communicatie uitingen van verschillende lokale partijen. Dus dan ga ik die saaie beroepsvergaoderèèrs daar maar op beoordelen.

Geschreven door: De Kruikenzeiker

50 PLUS

50plus

Iemand bij de 50 plus partij heeft een zoon die in de brugklas ook wel eens voorkantjes van werkstukken moet maken. Het resulteerde in dit nietszeggende Microsoft Office-achtige logootje met de leus STEM d’r groot boven. Heel matig.

Burger Initiatief Tilburg

burger initiatief tilburg

Spelen met taal, heel leuk als je rapper, schrijver, dichter, schijtlollig of kinderachtig bent. Het logo van BiT lijkt op die van een zorginstelling of een hospice. Blaas je daar dan je laatste adem uit, dan is het beeld onderaan de poster het laatste wat je ziet. Ik vind het kleurgebruik dan wel weer fris. Dat doen ze beter dan menig andere lokale partij.

CDA

cda

De CDA is die gast die tijdens je opleiding geen fuck uitvoerde en dan op de laatste dag van projecten aanbood om de inhoudsopgave te maken om zo nog een zesje te verdienen. Minimalisten, verschrikkelijk.

D66

d66

Nog meer van die lamzakken. Te lui om een lokale poster te maken die duidelijk maakt wat die mensen met Tilburg van plan zijn. Je moet maar gewoon stemmen, dan komde er vanzelf achter. Ammehoela!

GroenLinks

groenlinks

Er is echt geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om op een partij te stemmen die GroenLinks heet, maar vervolgens het woord ‘Links’ rechts uitlijnt. En waarom staat GROEN in het rood? Wel een goed contrast, want de rest van de poster is witter dan de tanden van Roy Donders. Saaaaaai.

Links Offensief

links offensief

Ik was nog niet bekend met deze partij, maar deze poster is best ok. Het ziet er een beetje uit als (en klinkt als) een spannende autobiografie van een oorlogsheld. Links Offensief. Het is wel echt verdomde agressief. Ik voorzie zwaar bewapende buurtpatrouilles en checkpoints als je Tilburg Noord in wilt.

Lokaal Tilburg

lokaal tilburg

Frans gaat Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout verbinden. Sterk & Verbindend is de slogan. Zegt me verder echt helemaal niks. De poster heeft dan ook weer een hoog WordArt-gehalte door het blauw-witte verloopje in het kaartje. Frans heeft zelf wel een gezellig gezicht. Je gunt hem wel gewoon een paar jaar betaald lullen in de gemeenteraad. De poster had met een kleine toevoeging nog net iets beter kunnen zijn.

frans van aarle

OPA Tilburg

opa

OPA Tilburg. Zo noemen kinderen hun opa die ook nog een grootvader in Alblasserdam hebben wonen. De kerstman die normaal in troosteloze winkelcentra met kinderen op de foto gaat heeft buiten de decembermaand weinig te doen en ging dus de politiek maar in. Verrekkes rommelige poster die niets zegt over de partij.

Partij van de Arbeid

pvda

Dit is geen advertentie van NUON en Yusuf Celik is geen irritante deurverkoper die u ‘Nieuwe Energie’ komt aanbieden. Dit is gewoon een frisse foto in een normale woonwijk en qua lettertypen en logo ook heel degelijk. Op dat ‘nieuwe energie’ (jeuk) na, een prima poster.

Smolders Tilburg

smolders tilburg

Geel zwart op een poster in Tilburg, dan heb je mijn stem al verspeeld. Dat gaat ‘m niet worden. Het is altijd prettig om een gezicht te hebben bij een partij, helemaal als de partij iemands naam draagt, maar maak dan effe een foto als het wat lekkerder weer is. Deze poster heeft een beetje de uitstraling van een advertentie voor een mannenmodezaak voor senioren in een blaadje van de lokale korfbal vereniging. Het straalt echt helemaal niks uit.

SP

SP

Deze poster is qua ontwerp prima. Het lijkt een beetje op een poster van een Quentin Tarantino-film over Stalinistisch Rusland met clown Bassie in de hoofdrol. Het ontwerp steekt zeker boven andere posters uit, maar zegt uiteindelijk natuurlijk ook echt heel weinig over de partij zelf. Behalve dan dat we er voor elkaar moeten zijn.

Voor Tilburg

voor tilburg

‘Niet kwatsen maar doen’. Prima Tilburgse slogan en de kleuren rood-wit en blauw zie ik natuurlijk altijd graag. Maar wat is dit in hemelsnaam voor een logo? Voor Tilburg in een praatwolkje dat wijst naar het Mona toetje van de maand? Heel onduidelijk.

VVD

vvd

Waar het CDA de luiwammes is die voor een zesje gaat, is de VVD die eikel die toch niet zijn best hoefde te doen want zijn vadurrr heeft toch een eigen zaak waar hij zo kan komen werken. O,0 inzet. Als je de overige verkiezingsposters ook ziet van ze joh: ‘Natuurlijk. VVD.’ Met zoveel gemakzucht en arrogantie mag je er echt niet zomaar vanuit gaan dat mensen ‘natuurlijk’ op je gaan stemmen.

VSP

vsp

Verenigde Senioren Partij Tilburg. Ik ken de mensen van deze partij niet, maar als ze net zo gezellig zijn als hun poster nodig ik ze niet uit voor feestjes en partijen. Het logo lijkt een beetje op een raam dat uitkijkt op een hele mistroostige, donkerblauwe muur. Het verkiezingsprogramma zal vast bestaan uit een grappen- en grollenverbod en een avondklok voor gezelligheid. Do-de-lijk saai.

Conclusie

Qua uiterlijk is het allemaal maar erg matig. Witte wè? Ge kunt beter maar gewoon een kieswijzer invullen denk.

 

Reageer op dit bericht