Nieuws

online activiteiten
Let op! Dit artikel is al 67 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De leukste activiteiten vanaf de bank: online Bankhang Bingo, Autosafari, DigiPubQuiz en meer

In tijden van crisis ontstaan de meest creatieve ideeën. Dat merken we de afgelopen tijd maar weer! Want wie denkt dat je, nu je zoveel mogelijk binnen moet blijven, alleen maar kunt Netflixen en bankhangen, heeft het mooi mis. In Tilburg zijn inmiddels heel veel leuke online initiatieven ontstaan. Benieuwd waar je de komende tijd van kunt genieten? Check hier het overzicht!

Foto: online autosafari Beekse Bergen

Borrelen

 • Borrel TV

Vanaf maandag 30 maart is Borrel TV back in business. Vorige week konden we al dagelijks van 16.00 tot 17.00 uur genieten van de live talkshow, gepresenteerd door Walter Vermeer. Zo staat er dagelijks een chef in de keuken, komen Tilburgse artiesten optreden en wordt er vooral veel gepraat en gelachen.

 • Virtuele bierproeverij

Afgelopen week vertelden we al over dit top idee: je bestelt online een bierpakket bij je favoriete slijterij en vervolgens kun je (d.m.v. een code) online deelnemen aan een bierproeverij. De livestream vond afgelopen zondag plaats, maar nu kun je de bierproeverij terugkijken.

 • Brabantse Thuis Borrelavond

Op zaterdag 4 april organiseert het Tilburgse Boefkik een Brabantse Thuis Borrelavond. En om voor deze avond de perfecte borrelplank te maken, kun je op donderdag 2 april en vrijdag 3 april via een livestream samen de lekkerste hapjes maken.

Musea/parken

 • Virtuele wandeling De Pont

Via de social media kanalen van Museum De Pont publiceren ze dagelijks een kunstitem uit de vaste collectie. Meer weten over de virtuele wandeling? Bekijk ook eens dit artikel.

 • Autosafari Beekse Bergen

Wil je even het gevoel hebben dat je lekker op safari bent? Beekse Bergen maakte afgelopen week een leuke video van de autosafari (die je, wegens sluiting van het park, momenteel niet kunt doen). Je kunt de video hier bekijken.

Nog een tip voor de kinderen: elke dinsdag en donderdag wordt live Safari School uitgezonden door het Safaripark. Ranger Kris neemt je mee in de wereld van verschillende dieren. Lees hier meer.

 • Rondleidingen Oliemeulen

En van de wilde dieren van de autosafari, gaan we over naar de reptielen van de Oliemeulen. Zij starten namelijk deze week met online rondleidingen. Zo kun je onder andere meekijken bij het voeren van de krokodillen en slangen.

 • Textielworkshops van het Textielmuseum

Ook het Textielmuseum komt met een leuke online activiteit: textielworkshops. Zo leer je tijdens de eerste workshop bijvoorbeeld om door middel van Sashiko technieken een oude jeans te repareren.

Activiteiten/’uitgaan’

 • Bargús Bankhang Bingo

Zaterdagavond om 20.00 uur vindt de live Bankhang Bingo van Bargús plaats! Bestel vóór donderdag 12.00 uur je kaarten en doe gezellig mee vanaf de bank. Donderdag worden ook de prijzen bekendgemaakt.

 • Online escape room

De Tilburgse ondernemers van Locks&Keys en MakingTomorrow hebben samen een online escape room ontwikkeld genaamd ‘Escapedemic’. Lukt het jou om, door het oplossen van negen puzzels, een vaccin te ontwikkelen?

 • DigiPubQuiz

Zaterdag 28 maart vindt de tweede editie van de Tilburgse DigiPubQuiz plaats. Het werkt als volgt: via een livestream krijg je de vragen te zien, die je vervolgens via de smartphone kunt beantwoorden. De quiz start om 20.30 uur!

Muziek

 • Couch Concerts

De Tilburgse Chris en Hanna willen in deze rare tijd graag muziek naar de woonkamers brengen. Daarom organiseren ze op zondag 29 maart de tweede editie van Couch Concerts. Lees hier meer.

 • 60 Minutes of Piano Improvisation

De Tilburgse singer-songwriter Simon Keats geeft op woensdag 25 maart een live pianoconcert vanuit zijn woonkamer. Deze is vanaf 20.30 uur live te volgen via Facebook.

Andere tips

 • Wil je thuis workouts volgen? Bekijk in dit artikel welke sportscholen dit precies aanbieden. Ook hebben we een aantal hardlooproutes in (en rondom) Tilburg op een rijtje gezet.
 • Gezamenlijk online spelletjes spelen of Netflix kijken? Bekijk eens Netflix Party of de Houseparty app.
 • Lekker eten bestellen van jouw favoriete restaurant of lunchzaak? Bekijk hier welke Tilburgse zaken nu ook thuisbezorgen.

Heb jij nog leuke tips voor je mede-Tilburgers? Laat het ons vooral even weten in de comments onder dit artikel. Of via onze social media kanalen.

Reageer op dit bericht