Nieuws

d'n opstoet
Let op! Dit artikel is al 1395 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De leukste plekjes om naar d’n Opstoet te kijken

Veruit de meest drukbezochte carnavalsdag in Kruikenstad: carnavalszondag. Dan staat namelijk d’n opstoet op het programma. De aanvangstijden, route, leukste plekjes om te kijken en meer lees je in dit artikel. 

Aanvang d’n Opstoet

D’n Opstoet start om 12:30 uur vanuit de Piushaven. Vanuit daar legt hij een hele route door de binnenstad af. De activiteiten eindigen rond 17:00 uur met de prijsuitreiking op de Heuvel. Daarna gaat het feest uiteraard verder in de binnenstad.

Nog eventjes een huishoudelijke mededeling. Tijdens d’n Opstoet rijdt er ook dit jaar een schooiwagen mee. Geef gul zodat we ook in de toekomst kunnen genieten van een prachtige Opstoet.

Route

Vanuit de Piushaven vertrekt d’n opstoet door de Sint Josephstraat, via de Korte Heuvel en Heuvelring naar het Piusplein. Daarna draait hij de Paleisring op waarna de stoet via de Oude Markt en de Heuvelstraat verder trekt naar de Willem II Straat. Via de Spoorlaan en Heuvelring eindigt d’n Opstoet dan weer op de Heuvel. Hieronder kun je een plattegrond van de route vinden.

d'n opstoet

Leukste plekjes om te kijken

Tribunes en rolstoelplaatsen op de Heuvelring

Voor de Gallery aan de Heuvelring zijn speciale plekken gereserveerd voor mindervalide toeschouwers van D’n Opstoet. Tevens worden er tribunes geplaatst ter hoogte van MIDI. Hier kun je in de benen rust geven en zittend naar de Tilburgse carnavalsoptocht kijken.

Vollen bak ambiance op de Korte Heuvel

De Korte Heuvel is natuurlijk een hotspot om naar d’n Opstoet te kijken. Niet als je per se alle wagens aandachtig wilt aanschouwen, wel als je houdt van een hoop gezelligheid in een van de meest knusse straatjes van Tilburg. Van Miss Bien Chanternel tot aan de Clochard; op de Korte Heuvel is het altijd feest tijdens d’n Opstoet.

Pablo’s Èscobar in de Sint Josephstraat

Tijdens D’n Opstoet organiseert CV D’r Nèffe ook dit jaar Pablo’s Escobar in de Sint Josephstraat. Er wordt een mini festivalstage opgebouwd, er draaien verschillende dj’s en ALAAFTERPARTY komt langs voor een optreden. Traditiegetrouw stoppen verschillende wagens op deze plek om eventjes het feestje mee te vieren.

Defiléfeest op de Paleisring

De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. DJ Maurice gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de kiosk langs de route.

Rood-wit-blauw straatfeest voor de Heikese kerk

Stichting Kingzine organiseert ook dit jaar het rood-wit-blauw straatfeest voor Willem II supporters tijdens D’n Opstoet. Jaarlijks weten honderden Willem II supporters dit feestje te vinden.

Feestjes in de Willem II straat

De Willem II straat is natuurlijk een lekker knus straatje en jaarlijks trekken bewoners hele geluidsinstallaties uit de kast om een feestje te bouwen. De exacte plaats voor de leukste feestjes in de Willem II straat is ieder jaar weer afwachten. Maar ga er zeker een kijkje nemen!

Bodempje leggen aan de Spoorlaan

Harrie van de Pas van Broodjepercentimeter gaat tijdens d’n Opstoet zijn befaamde broodje ‘Dirty Harrie’ verkopen. Dit is een broodje met heerlijk zacht gegaard buikspek met een lekker sausje. Voor BANK15 kun je overigens ook perfect naar d’n Opstoet kijken. Je hebt hier gemiddeld wat meer ruimte dan op andere plekken in de binnenstad.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht