Nieuws

dag van de witte stok
Let op! Dit artikel is al 1313 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De metamorfose van Anvers

Als je over de Oude Markt loopt, kun je er niet omheen: Anvers. Drie historische panden, een groot terras en dat allemaal met een Belgisch tintje. In september onderging Anvers een metamorfose. Sinjoor, Anvers Boven en Café Anvers zijn sindsdien één geheel.

“Het idee om alles samen te voegen speelde al langer. Economisch en logistiek gezien was het gunstiger om van de twee zaken één te maken. Je moet dagelijks twee zaken opstarten en afsluiten, we hadden twee dienstroosters, twee agenda’s, twee kassasystemen. Nu kunnen we onze krachten beter verdelen en meer inzetten op kwaliteit,” vertelt manager Arjan Visser.

De indeling van het café met keuken is behoorlijk verandert. Grillrestaurant Sinjoor is nu de brasserie van Anvers. De muren tussen de twee historische panden zijn gedeeltelijk open. Net als het plafond in het voormalige Café Anvers. Vanaf het nieuwe borrelgedeelte bij de bar kijk je nu omhoog naar het tweehonderd jaar oude plafond met houten balken. De dansvloer van Anvers Boven werd hiervoor weggehaald. Op deze manier wordt de zaal boven betrokken bij de gemoedelijke cafésfeer van beneden.

Anvers-foto

Meer diversiteit

“Met de verbouwing is er meer diversiteit gekomen. Zo ligt bij het oude Anvers nu de nadruk op het café. Dit gedeelte is met hoge tafels en krukken ingericht voor de borrelaars.” Daar werd ook de bierkaart grondig voor onder handen genomen. De bierliefhebber kan haar hart ophalen met keuze uit 71 verschillende soorten bier, waaronder alle Trappisten. “Vroeger was wijn hip, nu komen de hippe en trendy mensen speciaal voor het bier. Bier leeft en op die tendens willen we in spelen.”

Arjan vertelt dat gasten in eerste instantie bang waren dat de verbouwing een aanslag zou zijn op de warme, gezellige sfeer. “We hebben natuurlijk een hoop vernieuwd. De verlichting, het geluid, de indeling. Gelukkig hebben we alleen maar positieve reacties gekregen. We kregen te horen dat het meteen aanvoelde als vertrouwd. Dat is wel het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Wat je moet weten

Ben je nog niet bij Anvers geweest sinds de verbouwing in september? Dan is het handig om dit te weten. Je kunt er nog steeds de beste spare-ribs en vlees van de grill eten, bereid in een op houtskool gestookte grill. Je kunt nu nog vroeger bij Anvers terecht door de verruimde openingstijden. Doordeweeks is Anvers open vanaf 08.30 uur. Tot 10.00 uur kun je daar tegen een fijne prijs ontbijten. Op zondag kun je nu om 09.30 uur al aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt. Ben je benieuwd naar het nieuwe Anvers? Kijk dan ook eens op www.anvers.nl of loop binnen bij de Oude Markt 8.

Reageer op dit bericht