Nieuws

De Opening
Let op! Dit artikel is al 311 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een gratis weekend vol cultuur tijdens De Opening

In het weekend van 16 en 17 september wordt de cultuur in Tilburg gevierd met De Opening. Tijdens dit weekend kunnen alle Tilburgers gratis genieten van de bruisende cultuur in de stad. Verschillende culturele instellingen als podia, musea en ateliers bieden een gratis toegankelijk programma, variërend van beeldende kunst, muziek, theater tot programma’s voor kinderen.

De onthulling van de sculptuur van Anish Kapoor bij De Pont (13.00 uur), in aanwezigheid van prinses Beatrix, is het startsein van het culturele weekend. Kijk voor het complete programma op de website van De Opening.

26 locaties

Het publiek kan op maar liefst 26 locaties terecht tijdens De Opening, van de Reeshof tot het centrum en van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Dit is een uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij culturele instellingen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Je kunt naar de Dröge-ateliers en Cursushuis Goretti, of bezoek musea als het Textielmuseum en het Natuurmuseum gratis! Liefhebbers van muziek kunnen naar Paradox, 013, Hall of Fame en Heyhoef-Backstage; filmliefhebbers zijn welkom bij Cinecitta en Pop Up Cinema in het Huibevenpark in de Reeshof. In Theaters Tilburg is er onder andere muziek door The Smartphone Orchestra en celliste Jacqueline Hamelink, maar je kunt ook dans en toneel zien. Theater De NWE Vorst biedt jonge makers de kans zich te presenteren, waarna de voetjes van de vloer gaan. DansBrabant organiseert een open studio, De Boemel een circusprogramma en Bibliotheek Tilburg Centrum een muzikale talkshow. Een overzicht van het programma zie je online.

Kinderroute

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo kunnen ze terecht bij Factorium, Natuurmuseum en de familievoorstellingen in Paradox en De Boemel. Zowel Cinecitta als Pop Up Cinema vertonen films geschikt voor kinderen. Ook Cursushuis Goretti biedt een kinderprogramma.

Opening van De Opening

De onthulling van de monumentale sculptuur van Anish Kapoor is het startsein van De Opening. Zaterdag 16 september is prinses Beatrix aanwezig bij de opening van de jubileumexpositie WeerZien. Bij deze gelegenheid wordt ook de sculptuur Sky Mirror van de beroemde beeldhouwer Anish Kapoor onthuld.

Alle programma’s in het weekend van 16 en 17 september voor De Opening zijn gratis toegankelijk!

Reageer op dit bericht