De Rauwbraken draait door

2011 was een roerig jaar op De Rauwbraken. Sluiting van het Strandbad in Berkel-Enschot was nabij, maar uiteindelijk kon het bad open blijven en is het door cateraar La Cloche een jaar lang succesvol geëxploiteerd. Na het eerste proefjaar heeft La Cloche besloten om ook in 2012 de schouders er onder te zetten en opnieuw de poorten te openen voor de families van Berkel-Enschot en omstreken.

Eigenaar van La Cloche, Rogier Kuit, benadrukt dat de eerder geformuleerde doelstelling, te weten “het bad openhouden” nog steeds de ultieme doelstelling is. “Met alle ervaring die wij in ons eerste seizoen in het Strandbad hebben opgedaan worden op dit moment plannen gesmeed om het nieuwe seizoen nog beter in te zetten en diverse zaken aan De Rauwbraken te verbeteren”, aldus Kuit. Er wordt daarmee gebruik gemaakt van de optie in het contract met de Gemeente Tilburg, om het bad na een eerste proefjaar nog vier jaren te exploiteren.

“In aanloop naar het nieuwe seizoen zijn we nu druk bezig met onderhoudswerkzaamheden aan het groen rond het bad, het strand, de bebouwing en faciliteiten. Alles krijgt een opknapbeurt, waardoor het geheel een frisse en nette uitstraling krijgt”. Daarnaast ligt het in de bedoeling om meer sport- en spelactiviteiten te organiseren, zodat het bad ook in de toekomst verantwoord open kan blijven.

Intussen zijn de abonnementen al weer verkrijgbaar, met een leuke korting bij aanschaf in het voorseizoen. 21 april staat de seizoensopening gepland, met op het programma een voorproefje van wat bezoekers aan het bad dit jaar kunnen verwachten. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd voor een hernieuwde kennismaking!