Nieuws

De Rooi Pannen Spoorzone Run
Let op! Dit artikel is al 352 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Lopers De Rooi Pannen Spoorzone Run rennen door spraakmakende locaties

Dit jaar viert de CZ Tilburg Ten Miles een jubileum: het evenement wordt namelijk voor de dertigste keer georganiseerd. Op vrijdag 1 september trappen ze daarom af met De Rooi Pannen Spoorzone Run: een loop waar beleving centraal staat.

De deelnemers aan de tweede editie van deze run lopen dwars door bijzondere locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De vijf kilometer lange route loopt door de Spoorzone en laat de deelnemers op een unieke manier de geschiedenis van Tilburg (her)ontdekken.

De Rooi Pannen Spoorzone Run

Geen tijdsdruk, maar lekker lopen. Dat is waar het bij de tweede editie van De Rooi Pannen Spoorzone Run om draait. “We hebben na de eerste editie zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van de deelnemers, de gemeente en de deelnemende locaties. Het is een unieke manier om de stad Tilburg op een geheel andere wijze te leren kennen”, zegt Henk van Doremalen, organisator van de run. Daarbij zorgen de feestelijk aangeklede locaties met muzikale ondersteuning onderweg voor een unieke loopervaring. “Het is vooral heel erg leuk om mee te doen en een ideale manier om een rustige laatste training te doen voordat men op zondag aan de start staat van de CZ Tilburg Ten Miles.”

Van spoorwagon tot kindercrèche

De Rooi Pannen Spoorzone Run krijgt dit jaar een vernieuwd parcours. Eén van de nieuwe locaties op de route is het fraaie Wilhelminapark. Voordat de deelnemers hier een ronde lopen, passeren ze het sfeervolle Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen, waar ze vorig jaar enthousiast onthaald werden. Andere nieuwe hoogtepunten op het parcours zijn Runshop Greg van Hest en Willemijntje kinderdagverblijf. Via de Stedekestraat, met wellicht nog een uitstapje, rennen de lopers weer terug naar de Spoorzone. Daar staat ook de spoorwagon weer op het programma. Voor de andere locaties worden de deelnemers nog even in spanning gehouden. Deze worden net als vorig jaar stapsgewijs bekendgemaakt.

Snel inschrijven

Inschrijven voor De Rooi Pannen Spoorzone Run is nog mogelijk via de website van Tilburg Ten Miles. Zowel de start als de finish zijn in de Koepelhal. Deelnemers gaan tussen 19.00 en 19.30 uur van start, telkens met een pauze tussen een reeks lopers, om zo in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te kunnen lopen. Na de finish ontvangen de lopers een unieke Spoorzone Run medaille.

Reageer op dit bericht