Nieuws

beste mbo
Let op! Dit artikel is al 396 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Rooi Pannen vernoemd tot beste MBO opleiding van Noord-Brabant

Scholengemeenschap De Rooi Pannen is uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste mbo-school in heel Nederland. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids Mbo 2018.

Na een vierde plaats vorig jaar, terug in de top-3

De school met vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda maakt daarmee, na een vierde plaats vorig jaar, zijn rentree in de top-3. De stijging heeft vooral te maken met de hoge beoordeling van de Onderwijsinspectie. Door deze beoordeling gecombineerd met de score van de Keuzegids zelf mag het mbo van De Rooi Pannen weer een jaar lang het predicaat Topopleiding dragen.

De Rooi Pannen biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel, horeca, toerisme & vrije tijd, vormgeving en marketing & evenementen. Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers:

  • Kleinschalige opzet: iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen personeel, waardoor een leerling zichzelf snel thuis voelt. Respect en aandacht voor elkaar vindt de school erg belangrijk.
  • Praktijkgericht onderwijs: alles wat een leerling leert, kan hij of zij direct toepassen in onze échte hotels, winkels, restaurants, bakkerijen, evenementenbureaus enz. Daarnaast doen leerlingen ervaring op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.
  • Ondernemende leerlingen: een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor wij opleiden, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Wij zorgen ervoor dat leerlingen zich ontwikkelen op deze vlakken.

Onderwijsgeld, excursiekosten en ouderbijdrage komen te vervallen

De Rooi Pannen was eerder dit schooljaar in het nieuws nadat de school bekendmaakte dat leerlingen van De Rooi Pannen voortaan geen onderwijsgeld meer hoeven te betalen aan de school. Dat betekent dat ouders van leerlingen en toekomstige leerlingen geen schoolnota meer ontvangen voor onder meer boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage en de kosten voor excursies zijn komen te vervallen.

Reageer op dit bericht