Nieuws

kermis-over-elkaar
Let op! Dit artikel is al 320 dagen oud en wellicht niet meer relevant

13 foto’s waaruit blijkt dat de Tilburgse Kermis tijdloos vertier is

Over zo’n twee weken gaat alweer de 450ste Tilburgse Kermis van start. Na zoveel edities kun je jezelf afvragen wat die kermis toch zo’n groot succes maakt. Nou, wij weten het wel: hoeveel de kermis in de jaren ook mag veranderen, het vertier blijft tijdloos.

Huishoudelijke mededeling: vergeet de foto’s niet te slepen, is leuk!

Foto’s: Regionaal Archief Tilburg/ Archief Tilburg.com

#1 Kijken naar de opbouw van de kermis

Voor de Tilburgse kijkmannen elk jaar weer het beste vermaak: de opbouw van de Tilburgse kermis. Honderden attracties die in een paar dagen worden opgebouwd, het blijft bijzonder.

#2 De vetste attracties in de binnenstad

Je blijft jezelf er tijdens de Tilburgse Kermis aan vergapen: de honderden attracties midden in de binnenstad. Extra mooi: vanaf een afstandje naar de Heuvel kijken.

#3 Nostalgische kermis

Dit maakt de kermis zoals hij bedoeld is: de nostalgische attracties. Voor een paar centen beleef je de kermis van vroeger. De nostalgische kermis stond op verschillende locaties, dit jaar weer op het Koningsplein.

#4 De kermis in het donker

In het donker kun je jezelf vergapen aan de miljoenen lichtjes van de kermis. Lastig om op de foto vast te leggen, maar als het je lukt heb je een briljant exemplaar.

#5 Kinky pakjes

Al meer dan een kwart eeuw staat de maandag op de Tilburgse Kermis bekend als Roze Maandag. En geen Roze Maandag zonder kinky pakjes natuurlijk.

#6 Verkleed als het andere geslacht

Je kunt je natuurlijk prachtig aankleden als travestiet, maar tijdens Roze Maandag hoef je geen professional te zijn om jezelf lekker op te doffen als het andere geslacht.

#7 Feesten met half ontblote mannen

Feesten met ontblote gespierde mannentorso’s, of vrouwen met kleine strakke broekjes. Niets is te gek tijdens Roze Maandag, zeker niet voor de foto.

#8 Een laagdrempelig feest voor iedereen

De Tilburgse Kermis is een laagdrempelig evenement, toegankelijk voor iedereen. Al jaren wordt er een gezellige middag georganiseerd voor bezoekers met een handicap.

#9 Op de foto met je maten

Of het nu om een sepia foto gaat, geposeerd voor een kartonnen bord met vliegtuig, of om een casual foto met een pilske in de hand: tijdens de kermis ga je lekker op de foto met je maten. Herinneringen voor het leven!

#10 Struinen langs 3 kilometer attracties

Met zoveel attracties kun je blijven struinen. Lekker eten, prijzen winnen, in attracties stappen, mensen kijken en natuurlijk flaneren over straat.

#11 Knuffels winnen in de schiettent

Ria Luchtbuks liet vorig jaar al zien dat schieten in een schiettent al een mensenleven lang kan op de kermis. Een bezoekje is niet compleet zonder een bezoek aan de schiettent.

#12 Met je ouders/kinderen naar de kermis

Een auto, motor of vliegtuig besturen in de draaimolen of de racebaan, dat doe je natuurlijk niet alleen. Dus neem je gewoon je vader of moeder mee, of je kind als je jezelf net iets te oud voelt.

#13 Shinen in attracties

En dat is natuurlijk waar het om draait bij de kermis: lekker shinen in de attracties. Stoer doen in de botsauto’s, gillen in de Turbo Polyp en staan in de Breakdance.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht