Nieuws

Warandeloop tilburg
Let op! Dit artikel is al 328 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De Warandeloop Tilburg gaat op safari

De Loket.nl Warandeloop Tilburg vindt de komende twee edities plaats bij Beekse Bergen en introduceert hier onder meer een Safari Run. Verder krijgen deelnemers ‘gewoon’ de Warandeloop zoals ze die gewend zijn.

Aanleiding voor de nieuwe locatie is dat de EK Cross in 2018 naar Tilburg komen; volgend jaar december is Tilburg, na 2005, voor de tweede keer het decor van deze Europese kampioenschappen.

Nieuwe locatie, zelfde Warandeloop

“Maar wel met nieuwe onderdelen die goed aansluiten op de behoeften van onze deelnemers en de mogelijkheden van Beekse Bergen,” aldus voorzitter Cees van Loon. Zo zijn er dit jaar ook wegwedstrijden tijdens de Warandeloop Tilburg. Op zaterdag 25 november kunnen recreanten een wegwedstrijd over 5 kilometer, 10 kilometer of halve marathon lopen. Daarnaast kunnen de recreanten op zondag 26 november een cross wedstrijd over 5,1 of 10,3 kilometer lopen. Lopers kunnen bij Beekse Bergen dus kiezen tussen een verhard of onverhard parcours, en dat is nieuw.

Daarnaast is er een volledig nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd; de Safari Run op zondagochtend. Terwijl de dieren ontwaken rennen de deelnemers langs de dierenverblijven en door het safaripark. Na afloop krijgen alle deelnemers een heerlijk ontbijt. Vanaf vier deelnemers krijg je altijd 10% korting. Ook is er zaterdag en zondag nog de mogelijkheid om je nog in te schrijven bij het inschrijfbureau in het eventcenter. Dit kan tot 30 minuten voor de desbetreffende start. Na-inschrijving is niet mogelijk voor de Van Spaendonck Businessrun en de Crossgala’s

Warande by Night

Op vrijdagavond 24 november wordt er ook dit jaar afgetrapt met Warande by Night. Net als de rest van de Warandeloop gaat ook Warande by Night op safari. Hetzelfde concept, alleen een andere locatie, namelijk Beekse Bergen. En wat voor de Safari Run geldt, geldt ook bij Warande by Night; de eerste 500 inschrijvers ontvangen 5 euro korting en groepen vanaf 4 deelnemers krijgen nog eens 10% korting.

Zaterdag: Nordic Walking, Jeugdwedstrijden, G-loop en nog veel meer

Deze zaterdag start met een nordic walking of een snel wandel tocht waaruit je kunt kiezen uit twee afstanden. De keuze bestaat uit de tien en vijftien kilometer, waarbij er verharde- en onverharde stukken zijn. Om 11:00 uur start de halve marathon, die wordt gehouden rondom het Victoriameer. Vijftien minuten later starten de deelnemers van de vijf en de tien kilometer. Jeugdatleten van een atletiekvereniging kunnen deelnemen aan wedstrijden voor pupillen en junioren. Pupillen lopen afstanden van 700-1350 meter, junioren lopen afstanden van 1700-2700 meter.

’s Middags zijn de master wedstrijden waarbij er per leeftijdscategorie de mannen en vrouwen apart lopen. Het parcours wat de masters lopen is het eerder genoemde parcours van het EK wat volgend jaar wordt gehouden. Ook ’s middags is de G-loop, een wedstrijd speciaal voor kinderen of volwassenen met een geestelijke en/of lichamelijke handicap.

Zondag: Safari Run, TSK cross, Brabant Nations Cup en nog veel meer

De dag start met een nieuw onderdeel, de Safari Run. Een uurtje later start het TSK cross (Tilburg Scholen Kampioenschap) waarin de groepen één tot en met acht aan bod komen. Rond dezelfde tijd starten de crosswedstrijden voor de recreatieve lopers. Dit gaat om de afstanden van 5.8 en 10.3 kilometer. Deze worden ook gelopen op het EK parcours. Hierna start het echte spektakel, de verschillende internationale crossgala’s, het Lotto crosscircuit en de Brabant Nations Cup. Na het binnen- en buitenlandse geweld is het tijd voor de jaarlijks terugkerende van Spaendonck Businessrun, die vorig jaar meer dan duizend deelnemers telde.

 

Meer informatie op vind je op de website van de Warandeloop.

Reageer op dit bericht