Nieuws

Duurzamer Tilburg
Let op! Dit artikel is al 58 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De winter staat weer voor de deur: 5x simpele maatregelen in huis die direct energie besparen (en geld opleveren)

Of je nu gek bent op de kou van het herfst- en winterseizoen of niet, het is fijn als het in huis warm en knus aanvoelt. Een goed moment om stil te staan bij het energiezuiniger maken van je huis. Wist je dat je met simpele maatregelen in huis al een hoop verschil kan maken, in zowel je energieverbruik als besparing op de energierekening? Lees snel verder, want wij zetten vijf tips voor je op een rijtje.

Dagelijkse gewoontes

Door verschillende dagelijkse gewoontes nét even anders aan te pakken, kun jij al geld en energie besparen én draag je bij aan een duurzamer Tilburg. Wist je bijvoorbeeld dat…

#1 Je €10,- per jaar kan besparen op je energierekening als je consequent één minuut korter doucht?

#2 Het je €10,- per jaar kan opleveren als je een gloeilamp vervangt voor een LED-lamp?

#3 Je €20,- per jaar kan besparen als je jouw kleding op 30 graden wast in plaats van op 40 graden?

#4 Je €60,- per jaar kan besparen wanneer je alle naden en kieren (in een gemiddelde hoekwoning) dichtmaakt?

#5 Je tot wel €100,- per jaar kan besparen op de stookkosten wanneer je achter vier radiatoren in huis radiatorfolie aanbrengt?

Wij gingen onlangs de straat op om voorbijgangers aan de tand te voelen over hun energiegebruik. Wie is de grootgebruiker bij jou thuis?

Meer weten?

Alles over verduurzaming van je woning lees je op Duurzamer Tilburg. Hier vind je nóg meer concrete energie-bespaartips en handige informatie over slim omgaan met regenwater, isoleren of zonnepanelen.