Nieuws

Hopperpoint Piushaven
Let op! Dit artikel is al 315 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Deelfietsensysteem Hopperpoint in de Piushaven geopend

Wil je binnen 013 minuten van A(aBe Fabriek) naar B(esterd) kunnen fietsen, maar heeft je eigen fiets kuren? Geen nood, want wethouder Berend de Vries heeft op vrijdagochtend 9 juni om 08.00 uur een nieuw Hopperpoint geopend in de Piushaven.

Sfeergebieden

Een Hopper is een deelfiets die op tijdelijke basis gebruikt kan worden en waarmee je je snel verplaatst binnen Tilburg. Initiatiefnemers Citymarketing Tilburg en het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg willen met dit deelfietssysteem de sfeergebieden in de stad (de Piushaven, het Winkelhart, het Cultuurkwartier, het Dwaalgebied, het Horecagebied, de Spoorzone, het Veemarktkwartier, het Museumkwartier en de Linten Korvel/Besterd) beter met elkaar verbinden. De fietsen krijgen kleuraccenten die passen bij het sfeergebied en iedere fiets is voorzien van een stadsplattegrond.

Hopperpoint Piushaven

Uitbreiding

Op 6 april 2016 opende het eerste Tilburgse Hopperpoint aan de Stadskantoor 6, Spoorlaan 181. Na de uitbreiding naar de Piushaven zal er binnenkort een derde punt geopend worden in de Linten (Besterd).

Ondernemers

De Hoppers zijn met veel enthousiasme door de Tilburgse ondernemers uit de verschillende sfeergebieden ontvangen, omdat er voor hen kansen liggen in het samenstellen van arrangementen in combinatie met de deelfietsen. Na een jaar wordt het gebruik van de Hoppers geëvalueerd en wordt in overleg besloten wie de jaarlijkse kosten zal dragen voor het beheer en het onderhoud van de fietsen.

Info en kosten

Gebruikers van de Hopper betalen tussen de 3 en 9 euro per keer, afhankelijk van de duur van het gebruik. Een hele dag een Hopper lenen kost dus nog geen tientje! Bovendien kan de leenfiets zonder extra kosten worden opgehaald en teruggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Via de Hopperpoint-app kun je de fiets van het slot halen, de gebruiksduur bekijken en realtime zien hoeveel Hoppers er beschikbaar zijn. Binnenkort wordt de app bovendien uitgebreid met functies zoals reserveren en betalen. Het is ook mogelijk om een zakelijk abonnement af te sluiten.

Hopperpoint-Piushaven

Duurzaamheid en lokale zichtbaarheid

Hopperpoint staat voor duurzame mobiliteit en is erop gericht om het fietsgebruik bij korte vervoersmomenten te verhogen en het aantal autobewegingen in de stad te verminderen. Bedrijven kunnen hun lokale zichtbaarheid vergroten door branding op de Hoppers en daarmee kunnen zij een impuls geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zie jij het ook wel zitten om Tilburg te doorkruisen met een Hopper? Op de Hopperpoint-website lees je hoe je er een kunt huren en hoe je de Hopperpoint-app kunt downloaden.

Reageer op dit bericht