Denk mee over de nieuwbouw Rosmolen

WonenBreburg telt met deze adventskalender af naar de feestdagen. Nog maar heel even en het is al kerst. We sluiten af met iets leuks voor het nieuwe jaar: sluit je begin 2015 aan in de tweede bewonersgroep voor de nieuwe wijk Rosmolen!

Het nieuwe Rosmolen wordt geen anonieme nieuwbouwwijk maar een buurt waar bewoners elkaar kennen en samen een leuke buurt maken. Lijkt dit je wat, doe dan mee! Je krijgt de unieke kans om met toekomstige huurders en kopers in een bewonersgroep mee te denken. In januari hoort u meer!

Bedenk samen in de bewonersgroep hoe je nieuwe buurt eruit ziet!

In Rosmolen ken je je buren. Samen zorg je ervoor dat het een prettige wijk wordt. Dat begint al voordat je er woont. Want als je in Rosmolen wilt wonen, denk je met toekomstige buurtgenoten in een van de twee bewonersgroepen mee over je woonomgeving en woning. We zoeken dus mensen die het leuk vinden om samen een nieuwe buurt op te bouwen. Je hoeft geen verstand te hebben van woningbouw. Als je maar ideeën en wensen hebt!

Wat doet de bewonersgroep

Er komen in Rosmolen 107 nieuwe huurwoningen, 42 koopwoningen en 10 gerenoveerde woningen. In de bewonersgroep zitten kopers én huurders. Want of je nu huurt of koopt, je hebt vast wel ideeën over jouw ideale woonomgeving. Wat voor groen er komt, wat voor speelplekken en wat je samen regelt in de buurt. Daarover praat je samen met de andere toekomstige bewoners. Hoe wil je dat de kinderen spelen na schooltijd, wat wil je zelf doen als je thuis komt? Een architect praat met jullie over je woonwensen en vertaalt dit naar ontwerpen. Als het over de woningontwerpen gaat splitsen we de groep op in kopers en huurders.

Er zijn voor Rosmolen 2 bewonersgroepen

Huurders moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om deel te nemen aan de bewonersgroep. Als je in de bewonersgroep zit en je denkt actief mee dan heb je een huurwoning in de nieuwe wijk. Met actief deelnemen, verdien je streepjes voor die je voorrang geven in de keuze van een woning in Rosmolen.

Bewonersgroep 1: gaat nadenken over het zuidelijke deel van Rosmolen. In oktober 2014 is de selectie van bewonersgroep gaan lopen en inmiddels afgerond. Deze bewonersgroep start in januari 2015.

Bewonersgroep 2: gaat nadenken over het noordelijke deel van Rosmolen. Begin 2015 kunnen geïnteresseerden op Woning in Zicht op de woning reageren. Interesse? Houd www.woninginzicht.nl, de website en Facebook dan goed in de gaten.

rosmolen