Nieuws

gezond certificaat
Let op! Dit artikel is al 170 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dertien Tilburgse wijkcentra krijgen ‘gezond’ certificaat

Vrijdag 24 januari zijn dertien Tilburgse wijkcentra bekroond met het certificaat ‘gezond wijkcen-trum’. De wijkcentra ontvingen uit handen van ContourdeTwern-bestuurder Gon Mevis en wet-houder Rolph Dols (zorg, welzijn en gezondheid) een gouden (drie wijkcentra), zilveren (acht wijkcentra) of bronzen (twee wijkcentra) certificaat dat staat voor een gezonder aanbod in de kantines. Dat wijkcentra door het Voedingscentrum gecertificeerd worden, is uniek in Nederland. Met de certificering draagt ContourdeTwern samen met de gemeente Tilburg bij aan gezonde en gelukkige Tilburgers.

Gezondere alternatieven

Tilburgse wijkcentra zijn steeds gezonder en bewuster van het eten en drinken dat ze aanbieden. Door gezondere alternatieven voor alle producten aan te bieden, kunnen bezoekers van Tilburgse wijkcentra een bewustere keuze maken. Zo is het assortiment aangevuld met producten uit de ‘schijf van vijf’, zoals noten, zoute popcorn en fruit. Door deze bewuste toevoegingen prominent te positioneren, is het makkelijker een gezondere voedingskeuze te maken. Om water drinken te stimuleren, staan er kannen water op de bar. Hier mogen bezoekers vrij en onbeperkt van pakken.

Gezonde keuze wordt een vanzelfsprekende keuze

Op vrijdagmiddag 24 januari kregen de centrumcoördinatoren van de Tilburgse wijkcentra het certificaat uitgereikt in wijkcentrum de Ypelaer. Wethouder Rolph Dols: “Het is voor het eerst dat het Voedingscentrum wijkcentra waardeert met een certificaat voor hun voedingsaanbod. Ik ben trots op alle vrijwilligers en coördinatoren die dit met veel enthousiasme en succes voor elkaar hebben gekregen. Zo wordt die gezonde keuze voor steeds meer inwoners ook een vanzelfsprekende keuze.” Onder het genot van een gezond hapje hieven de aanwezigen het glas om de certificering te vieren. Gon Mevis: “Vanuit ContourdeTwern zijn we nu op alle fronten bezig met duurzaamheid, dus zowel de People-, de Planet- als de Profitkant. Gezonde wijkcentra maken hier onderdeel van uit. Ik vind het mooi om te zien dat mensen uit de praktijk, zoals de beheerders van de wijkcentra, dit ook mee oppakken!”

Reageer op dit bericht