Designcollectief MOAM dit weekend in Tiburg

Voor het eerst in haar 90 jarig bestaan, slaat HEMA de handen ineen met jonge modeontwerpers. Een unieke samenwerking tussen designtalent en het meest Hollandse warenhuis.

De designcollectie MOAM voor HEMA is de perfecte basis voor de Nederlandse garderobe, tijdloze items ogen clean en slouchy, maar zijn uniek door verfijnde details, bijzonder lijnenspel en mooie stoffen. Een vertrouwde en comfortabele collectie voor de Nederlandse consument. De collectie is vervaardigd door de vier designers van het collectief MOAM. Op zaterdag 18 oktober as. om 14.30 uur komen de ontwerpers van MOAM naar filiaal HEMA Tilburg-Centrum in de Heuvelstraat..

Het designcollectief MOAM voor HEMA is samengesteld en gecoacht door initiator Martijn Nekoui en bestaat uit mode alumni Dewi Bekker, Sanne Faber, Julie de Ruijter en Tess van Zalinge. De afgelopen maanden zijn zij wekelijks begeleidt door coaches Frans Ankoné (Avenue en Vogue), Peter Leferink (head design AMFI) en Mariette Hoitink (HTNK, Jeans School). Ook grote namen uit de Nederlandse mode-industrie, zoals Frans Molenaar, en Claes Iversen hebben het collectief bijgestaan met advies.

MOAM is in 2013 opgericht door Martijn Nekoui, vanuit de gedachte dat Nederland veel kennis in huis heeft die overgedragen dient te worden aan een nieuwe generatie. Het is een platform dat jong talent koppelt aan de grote namen uit de Nederlandse industrie. MOAM werkt multidisciplinair binnen de verschillende culturele sectoren als mode, fotografie en moderne kunst en combineert op deze manier creativiteit met de kennis uit de industrie. MOAM ontwikkelde eerder evenementen voor de Bijenkorf, musea als FOAM en EYE en werkte samen met onder andere Jan Taminiau, Frans Molenaar, Doutzen Kroes en Vogue. (www.martijnnekoui.com)

HEMA maakt het leven al 88 jaar leuker en makkelijker en biedt simpele oplossingen voor dagelijkse dingen. Mooi, slim, vrolijk en betaalbaar. Ze maken gewoon bijzonder. Voor iedereen in Nederland, maar ook in Spanje, Frankrijk, Engeland, België, Duitsland en Luxemburg. In meer dan 670 winkels zijn onze zelf ontworpen kwalitatief goede producten verkrijgbaar; de web-shop is 24 uur per dag open. Ons succes ligt in de bevlogenheid van onze medewerkers. Van filiaal tot hoofdkantoor, van bakker tot designer.