DESTIL Trappers – Flyers Heerenveen: 1-4

DESTIL Trappers verloor zondagavond voor ruim 1800 toeschouwers met 1-4 van UNIS Flyers. De Friezen namen daarmee revanche voor de bekernederlaag tegen Tilburg. Man of the Match Mickey Bastings was verantwoordelijk voor het enige doelpunt voor de thuisploeg.

Slechte start

De ploeg van coach Paul Gardner werd al vroeg in de wedstrijd met de neus op de feiten gedrukt. Binnen vier minuten sloegen Brent Janssen en Josh Prudden twee bressen in de Tilburgse afweer. Halverwege de openingsperiode herhaalde de oud-Trapper dit kunststukje, 0-3. Net voor het einde van de eerste periode bracht een vlot lopende combinatie tussen Brad Snetsinger, Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings Trappers terug in de strijd.

In het verdere verloop van het duel kwam de strijd tussen de twee sterkste ploegen in de eredivisie meer in evenwicht. Trappers vocht zich terug in de wedstrijd en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Gebrek aan scherpte in de afronding en prima keeperswerk van Flyers-goalie Martijn Oosterwijk stond verder Tilburgs succes in de weg.

Slotfase

Acht minuten voor tijd haalde Marco Postma met de vierde Friese treffer de angel definitief uit de wedstrijd. Door de nederlaag lijkt de eerste plek op de ranglijst én daarmee thuisvoordeel in de play-offs nagenoeg onbereikbaar geworden. De achterstand op de Friese lijstaanvoerder bedraagt acht verliespunten met nog zes resterende duels.