Destil Trappers steunt Quiet Community

“IJshockey is de snelste teamsport ter wereld. Iedereen moet een keer een wedstrijd meemaken. Ook mensen die geen toegangskaartje kunnen betalen.” Dat zegt Gerard Arink, algemeen manager bij Destil Trappers.

Op de lijst van bedrijven die meedoen aan de Quiet Community, is Destil Trappers één van de opvallendste. Arink: “Wij willen iedere Tilburger op een positieve manier kennis laten maken met deze spectaculaire sport. In Nederland zijn voetbal en veldhockey groter, maar internationaal is ijshockey ontzettend populair.”

Oberliga

Ook Destil Trappers denkt voortaan internationaal. Vanaf dit seizoen speelt de club in de Duitse Oberliga. “Dat is de derde divisie, maar het niveau is nog steeds een stuk  hoger dan in Nederland,” vertelt Gerard. De overstap lijkt geslaagd: met een tweede plek op de ranglijst presteren de Tilburgers uitstekend. “Ja, het gaat boven verwachting. Maar zo’n overgang is een hele stap. We willen in alle rust bekijken hoe het bevalt.”

Vooral het reizen is even wennen. Waar vorig jaar Heerenveen de verste bestemming was, spelen de Trappers nu in Rostock en Berlijn. Daarnaast trekt Destil Trappers structureel meer toeschouwers. “Bij thuiswedstrijden zitten hier gemiddeld 2000 mensen. Dat zijn trouwens niet alleen Tilburgers. Veel tegenstanders brengen een paar honderd supporters mee.”

Dat laatste zorgt voor een bijzondere entourage in het stadion op Stappengoor. “Duitsers zijn ijshockeyfanaten, en ze houden wel van een biertje. Natuurlijk reageren onze fans daar weer op met leuke, knallende sfeeracties. Want dat is het grote verschil met voetbal. Bij ijshockey kunnen de thuis- en uitsupporters het prima met elkaar vinden.”

Jeugd

Destil Trappers – opgericht in 1938 – heeft een sterke band met de stad. Zo streeft de club ernaar om altijd een paar Tilburgse spelers in de selectie te hebben. Hoe zit dat, zijn er wel genoeg kinderen die willen ijshockeyen? “Een kind dat wil sporten, denkt niet meteen aan ijshockey. Gelukkig slagen we erin om in elke leeftijdscategorie een goed draaiend jeugdteam neer te zetten. Maar we kunnen altijd meer kinderen gebruiken.”

Daarom heeft Gerard ook nog een uitnodiging: “Ieder kind dat het eens wil proberen, kan zich bij ons melden. Elke woensdagmiddag zijn er proeflessen voor kinderen.”

100 gratis kaarten

De nauwe band met Tilburg blijkt ook uit het feit dat Destil Trappers lid werd van de Quiet Community. “Logisch,” vindt Gerard. “We stellen 100 gratis kaarten beschikbaar. Vanaf januari kunnen Quiet-members gratis wedstrijden bijwonen.”

Voor wie nog nooit een ijshockeywedstrijd heeft bezocht: hoe is dat? “Het is een belevenis die iedereen moet meemaken. Als je een voetbalwedstrijd kijkt, zakt je aandacht vaak in. Nou, dat gaat hier echt niet gebeuren.”