Nieuws

Eenvoudige energiescan
Let op! Dit artikel is al 15 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Deze eenvoudige online energiescan geeft inzicht het verduurzamen van jouw woning

Ook in Tilburg zijn we actief bezig met energiezuiniger worden, net als in de rest van het land. Dit doen de gemeente en bedrijven op grote schaal. Maar ook jij kunt bijdragen: elk stapje helpt. Door een minuutje korter te douchen, minder te stoken en geen lampen aan te zetten in kamers waar je niet bent. Goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. Er zijn nog veel meer manieren om je huis energiezuinig te maken en zo meteen geld te besparen. Een grotere maatregel is isolatie. Om er snel achter te komen op welke punten in jouw huis te winnen valt, is er bijvoorbeeld de gratis energiescan van Milieu Centraal. Bij deze scan biedt de Gemeente Tilburg voor alle huiseigenaren tijdelijk een voucher voor besparingsartikelen ter waarde van 15,- euro! Benieuwd wat de scan precies inhoudt? Lees dan snel verder.

De online energiescan geeft je direct inzicht

Het is begrijpelijk dat je niet – zoals een ware energiespecialist – precies weet waar je moet beginnen. Geen probleem. Gemeente Tilburg heeft een goede suggestie: start met een gratis online energiescan van Milieu Centraal. De scan bestaat uit een aantal vragen over jouw huis. Denk daarbij aan het type woning, het bouwjaar, de totale oppervlakte, dikte van de gevelisolatie en meer. Mocht je niet alles precies weten, is het goed om te weten dat de scan op basis van het bouwjaar van je huis al veel suggesties kan geven van de meest waarschijnlijke specificaties.

Suggesties voor verbeteringen

Wanneer je alle vragen hebt ingevuld, laat de energiescan zien hoe energiezuinig jouw huis is. Ook geeft de scan verbeterpunten voor een energiezuinig huis. De punten waarop wat te winnen valt, worden uitgelicht door de scan. Vervolgens geeft de scan ook direct aan wát je dan kan doen om te verduurzamen en daarmee geld en CO2-uitstoot te besparen.

Online energiescan

Tel uit je winst

Tot slot telt de scan de impact van alle gekozen verbeteringen bij elkaar op. In een handig overzicht laat de scan zien wat de investeringskosten zijn van de verbeterpunten, maar geeft ook een indicatie wat je daar per jaar mee bespaart. De online scan doe je hier.

Besteed je cadeaubon

En niet geheel onbelangrijk: naast deze gratis scan kun je als huiseigenaar een cadeaubon aanvragen ter waarde van 15,- euro. Deze is te besteden in de webshop van het Energieloket! Hier kun je artikelen shoppen die je direct helpen gas of stroom te besparen. Denk aan allerlei tochtstrippen, waterbesparende douchekoppen, tijdschakelklokken en meer. Deze actie loopt tot en met maart, en op = op! Kijk snel op aandeslagmetjehuis.nl