Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1829 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Deze maand: voordelig Tilburgse musea bezoeken

In de augustus kunt u met één toegangsbewijs twee cultuurbezoeken combineren. De deelnemers zijn De Pont museum, TextielMuseum, Natuurmuseum Brabant, Vincents Tekenlokaal en – nieuwkomer van de actie – het Peerke Donders Park. Het toegangsbewijs voor een van de instellingen is op dezelfde dag geldig in één andere instelling. Een unieke gelegenheid om de collectie van de Tilburgse topmusea te bekijken. 

De Pont museum

De tentoonstelling Kleur in het kwadraat toont een verrassende combinatie van lichtprojecties van de Amerikaanse kunstenaar James Turrell en historische Amish quilts. De handgemaakte quilts raken met hun patronen de geometrie die Turrell laat terugkomen in zijn werk. De kleinere presentatie Passage van Hamza Halloubi is zijn eerste solotentoonstelling in Nederland en toont videowerk dat nog niet eerder te zien was. Planet Circle van Richard Long is na jarenlange afwezigheid weer op zaal, evenals vele andere werken uit de vaste collectie. Er is dus meer dan genoeg te zien! Check de website.

Vincents Tekenlokaal

Hou je van tekenen? Laat het zien in Vincents Tekenlokaal! Op de plek waar Vincent van Gogh ooit tekenles kreeg, kun je op een heel eigentijdse manier digitaal tekenen. Bezoek één van de Tilburgse musea, doe inspiratie op en zet dat in ons tekenlokaal op het digitale ‘papier’. Het eindresultaat mail je naar jezelf en kun je delen met iedereen die je maar wilt. Deze zomer exposeert de 15-jarige Emma Eversteijn haar werk in het tekenlokaal. Check de website.

Peerke Donders Park

Met als hoofdthema ‘Geloof, Hoop en Liefde’ geeft het Peerke Donders Park amateurkunstenaars deze zomer de kans hun werk te exposeren. Bezoekers kunnen op deze bijzondere en intieme locatie prachtige, persoonlijke kunstwerken van zo’n 20 kunstenaars bekijken. De expositie is een voorbeeld van nieuwe activiteiten die passen bij de herijkte koers van het Peerke Donders Park. Komende tijd worden er meer activiteiten georganiseerd, die altijd te maken hebben met het overkoepelende ‘Museum voor naastenliefde’

Natuurmuseum Brabant

Yesss, vakantie! Dat betekent zes weken lang alle tijd om volop te spelen en leuke dingen te doen. Over leuke dingen doen gesproken: staat Natuurmuseum Brabant ook op je lijstje? Daar kun je op vakantie naar de IJstijd!. Je kunt er op mammoetjacht en komt onderweg sabeltandtijgers en Neanderthalers tegen. Hou je meer van wolven? Test dan je wolvenkennis in De Ware Wolf, zet een tattoo en twitter mee of de wolf terug moet naar Nederland. Theedrinken doe je tussendoor bij Kikker. Of je wordt natuuronderzoeker in de OO – ZONE, waar je met een speciale onderzoekspas allerlei leuke onderzoekjes kunt doen. Teveel om op te noemen dus! Het museum werd niet voor niets (voor de vierde keer op rij) beste kidsproof museum van Noord-Brabant en tweede van Nederland. Fijne vakantie en tot snel!

TextielMuseum

Beleef bij het TextielMuseum een zomer vol leuke activiteiten voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld zelf met textiel aan de slag tijdens een van onze creatieve workshops voor volwassenen op iedere 1ste en 3de zondag van de maand om 14.00u. Ook is er tijdens de zomervakantie iedere dinsdag om 11.00u mogelijkheid om aan te sluiten bij de rondleiding ‘Ontmoeting’ die normaal enkel voor groepen te reserveren is. Of kom met het hele gezin naar het TextielMuseum en maak samen met elkaar de opdrachten van de FamilieTour. En ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Sluit je dan aan bij de KunstKudde op zaterdagen om 14.00u en maak je eigen textiele kunstwerk onder leiding van een museumdocent. Bekijk onze volledige zomeragenda op www.textielmuseum.nl.

Reageer op dit bericht