Nieuws

Prikposten
Let op! Dit artikel is al 251 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Diagnovum opent groot aantal prikposten in de regio Tilburg

De reguliere zorg in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) wordt momenteel stapsgewijs opgestart. Daardoor kan het drukker dan gebruikelijk zijn bij de afdeling Bloedafname in het ziekenhuis. Voor patiënten is het goed om te weten dat ze ook altijd terecht kunnen bij een van de vele prikposten van Diagnovum in Midden-Brabant.

Enkele posten zijn specifiek voor patiënten met luchtwegklachten.

Prikposten

Diagnovum heeft met het geleidelijk opschalen van de reguliere zorg in huisartsenpraktijken en ziekenhuis weer een groot aantal posten heropend. Daardoor is in de meeste gemeenten nu een prikpost open. Actuele informatie over de posten (prikposten algemeen en specifiek voor patiënten met luchtwegklachten) staat op de website van Diagnovum.

Patiënten die niet nuchter geprikt hoeven te worden en bloed willen laten afnemen in het ziekenhuis wordt geadviseerd later op de ochtend of in de middag te komen.

Diagnovum en het ETZ volgen de richtlijnen van het RIVM. Zo verzoeken ze aan bezoekers om in de wachtruimte anderhalve meter afstand te houden.

Zonder afspraak naar prikpost

Patiënten kunnen zonder een afspraak te maken de prikposten van Diagnovum bezoeken. Dit geldt ook voor de posten waar alléén patiënten met klachten van neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn terecht kunnen.

Sluiting prikposten tijdens feestdagen

Vanwege de feestdagen zijn de posten gesloten op Hemelvaartsdag 21 mei en Tweede Pinksterdag 1 juni.

Reageer op dit bericht