Diamant-groep en ROC Tilburg tekenen voor opleidingscentrum

De Diamant-groep en ROC Tilburg ondertekenen dinsdag 15 december een intentieverklaring voor het gezamenlijk opzetten van een Diamant-groep Opleidingscentrum.

Mbo 1 en mbo 2 opleidingen
Het opleidingscentrum opent naar verwachting in september 2010 de deuren voor Diamant-groep medewerkers. Zij volgen er opleidingen waarin de ontwikkeling van werknemers- en beroepsvaardigheden centraal staat, gericht op reguliere arbeidsmarktkwalificaties. Het doel is dat medewerkers op de werkvloer opgeleid worden en op die manier een mbo 1 of mbo 2 diploma behalen.

Interne opleidingen
Het opleidingscentrum is in eerste instantie alleen toegankelijk voor Diamant-medewerkers. In de toekomst wordt bekeken of het opengesteld kan worden voor alle mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

De Diamant-groep
De Diamant-groep is het leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 3.000 medewerkers werken er iedere dag aan hun ontwikkeling. Dat doen zij binnen de Diamant-groep maar ook daarbuiten. Bij werkgevers en opdrachtgevers die kiezen voor kwaliteit. Of het nu om groendiensten, schoonmaak, drukwerk, inpakwerkzaamheden, een chauffeur of receptioniste gaat. Kijk op www.diamant-groep.nl voor meer informatie.
 
ROC Tilburg
ROC Tilburg verzorgt mbo-opleidingen in alle sectoren en van alle niveaus. Met een opleiding van niveau twee leren studenten een vak, met een opleiding niveau vier kunnen zij doorstromen naar het hbo. ROC Tilburg werkt nauw samen met bedrijven en instellingen in het kader van studentenstages en het delen van kennis in opleiden. Kijk op www.roctilburg.nl voor meer informatie.