DierenOpvangCentrum-Tilburg houdt open dagen

DierenOpvangCentrum-Tilburg e.o. (DOC-T) houdt op zaterdag 27 en zondag 28 maart van 12.00 uur tot 16.00 uur open dagen in het nieuwe pand aan de Wielevenweg 20 (zijstraat Dongenseweg) in Tilburg. Op het programma staat onder meer een presentatie katten- en hondengedrag, dieren EHBO en een doggywalk. Tijdens de doggywalk presenteert het DOC-T de honden die op dit moment in het asiel zitten.

Kijkje achter de schermen
Het DOC-T is verhuisd naar een hypermodern nieuw pand met meer en betere dierenopvang-mogelijkheden. Tijdens de open dagen kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Om het bezoekers gemakkelijk te maken, is een looproute door het pand uitgestippeld. De route leidt onder meer langs de honden- en kattenverblijven, doucheruimtes, de ruimte voor de dierenarts, uitloopvelden en de nachtruimte van de dierenambulance. Ruimtes waar bezoekers normaal gesproken niet komen.

Wat doet het DOC-T?
Het DOC-T heeft als doel het opvangen van zwerf- en afstandsdieren. Honden en katten krijgen er de verzorging en aandacht die ze nodig hebben, totdat een nieuwe eigenaar ze een thuis biedt. Daarnaast is de Dierenambulance een onderdeel van het DOC-T. Een flink aantal vrijwilligers en een klein aantal vaste medewerkers zorgen iedere dag voor de dieren.