Digilab breidt uit met Digilab Open Source Space

Met je smartphone een 3D-illusie maken? Film kijken op een virtual-realitybril? Vanaf 25 oktober in de Bibliotheek Tilburg Centrum: Digilab Open Source. Het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum opent op zaterdag 25 oktober 2014 de ‘Digilab Open Source Space’: een uitbreiding van het bestaande Digilab, specifiek gericht op Linux en open source. De Digilab Open Source Space wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Linux Gebruikers Groep, Intrateach en de Linux Flavourz Education Foundation.

Opening vol digitale 3D-cultuur
* Om de mooie samenwerking en de opening te vieren, geeft de stichting Linux Flavourz Education Foundation een mini-workshop ‘3D-illusie maken met je smartphone’.
* Doe mee met ‘Pi in the Sky’: een interactieve digitale speurtocht met de mini-computer Raspberry Pi.
* Op de nieuwe Linux-laptops wordt open source software gepresenteerd, waaronder het 3D ontwerp- en animatie programma Blender. Ook zullen er films te zien zijn die met Blender zijn gemaakt.
* De Tilburgse animatiestudio Frameplay zal aanwezig zijn om de korte 3D-film te presenteren die zij speciaal voor de Oculus Rift virtual-realitybril ontwikkelden. Er zullen maar liefst 3 Oculus Rifts aanwezig zijn – waaronder de nieuwste versie!

Kom experimenteren!
Zaterdag 25 oktober, tussen 14:00 – 16:00 uur op de eerste verdieping van de Bibliotheek Tilburg Centrum, Koningsplein 10.