Nieuws

carnavalsprogramma
Let op! Dit artikel is al 461 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Van Waogeslouwe tot Proefblaoze: dit is het carnavalsprogramma tót carnaval

‘Ja ja ik voel het al, het is weer carnaval!’ Op de Elfde van de Elfde werd het nieuwe carnavalsseizoen officieel afgetrapt met een heerlijk feest in de Stadhuisstraat. Gelukkig staat er tot carnaval ook nog genoeg op het programma. Gooi die groen-oranje sjaal dus nog niet terug de kast in, pak je agenda erbij en markeer de volgende feestjes.

Nog een kleine tip: mocht je onze enige echte carnavalsemblemen nog niet hebben besteld, doe het dan snel! Een aantal exemplaren zijn al uitverkocht en de laatste emblemen gaan ook erg hard.

19 januari: première documentaire 5×11

Speciaal voor het jubileumjaar van carnaval (5×11) hebben documentairemaker Joost van der Werf en zijn team het carnavalsseizoen 2018 vastgelegd. De trailer van ‘Déés is Karneval’ is inmiddels te zien op YouTube, maar de échte première vindt plaats bij Theaters Tilburg op 19 januari 2019.

26 januari: Leuterconcours

Hét tonpraot-evenement van Tilburg is natuurlijk het Leuterconcours. Dit jaar vindt de 45e editie plaats in de Concertzaal van Theaters Tilburg. De voorselectie van het Leuterconcours vindt plaats op 29 december in Boulevard Café. Van de deelnemers gaan er maximaal zeven door naar het concours dat op 26 januari plaatsvindt! Meedoen? Meld je voor 1 december aan via leuteren@fenpruuvers.nl.

26 januari: Kleintje Carnaval

Op zaterdag 26 januari organiseert Kv. De Lijntrekkers: Kleintje Carnaval bij Klein Café Van Horen Zeggen. Van 20.00 tot 04.00 uur kun je lekker dansen op muziek van carnavalsorkesten.

3 februari: Waogeslouwe

Altijd al eens willen weten hoe al die prachtige carnavalswagens van d’n Opstoet worden gebouwd? Tijdens Waogeslouwe krijg je op 3 februari de kans om een kijkje te nemen in de bouwhal van Kruikenstad. Hou de site van Kruikenstad in de gaten voor meer informatie.

carnavalsprogramma
Foto: Waogeslouwe 2018

5 & 7 februari: Kènder Waogeslouwe

Ook de Tilburgse kids krijgen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de bouwhal van Kruikenstad. Zij krijgen de kans om op 5 of 7 februari met hun hele klas langs te komen en de bouwers het hemd van het lijf te vragen. Let op: inschrijven is noodzakelijk!

10 februari: ’t Vette Blaoikes Fist

CV de Vrijbuiters organiseren op 10 februari de tiende editie van ’t Vette Blaoikes Fist bij De Boekanier. Om 14.11 uur wordt iedereen verwacht met hun mooiste en best versierde bierblad (biertray), die vervolgens natuurlijk gevuld zal worden met bier. Om 16.11 uur moet het bier plaatsmaken voor puntzakken vette friet, waarna het allermooiste blaoike wordt beloond met een gave prijs!

16 februari: Louwdiner

Altijd al een keer met de Prins van Kruikenstad willen dineren? Dat kan op de avond van het Prinsebal. Heel veel informatie over het Louwdiner is nog niet bekend, maar net zoals voorgaande jaren kun je wel een combiticket kopen voor zowel het diner (inclusief entertainment) als het Prinsebal.

16 februari: Prinsebal

Heel veel optredens, een overvol Poppodium 013, kapellen, bier en alleen maar enthousiaste Kruiken en Kruikinnen. Op 16 februari kan heel carnavalvierend Tilburg weer genieten van het Prinsebal: hét feest van de Prins van Kruikenstad. Iedereen is welkom!

23 februari: Proefblaoze

Het publiek vast opwarmen voor carnaval: dat is het doel van alle carnavalsorkesten, blaaskapellen, muziekbands en verenigingen die op 23 februari door de Tilburgse binnenstad trekken.

carnavalsprogramma
Foto: Proefblaoze 2018

26, 27 & 28 februari: Irste, Twidde & Driede Kruikenconcert

Het Kruikenconcert is een jaarlijks terugkerend (zeer populair) concert bij Theaters Tilburg, waarbij diverse muziekstijlen (van pop tot klassiek) elkaar ontmoeten. Elk jaar is er een geheime artiest. Eerdere jaren traden o.a. Karin Bloemen, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Roel van Velzen en Paul de Leeuw op als special guest.

Een Driede Kruikenconcert? Ja je leest het goed! Wegens de enorme vraag naar kaarten heeft Kruikenstad besloten een derde Kruikenconcert toe te voegen aan de reeks.

28 februari: Het Grote Studentencarnaval

De dag voor carnaval kun je al terecht bij Poppodium 013 voor Het Grote Studentencarnaval. Wat je kunt verwachten? Gekke carnavalsmeezingers, confetti in de neus, meters bier, veel gratis spullen, gratis wodka van Wodkaap en (de volgende dag) een mega kater. Goede start van carnaval 2019 dus!

Carnavalsprogramma

Mis jij nog hét carnavalsfeest voordat het echte carnaval begint? Laat dan even een berichtje achter en wij voegen het toe aan dit overzicht!

Reageer op dit bericht