Dit is het carnavalsprogramma van Berkel-Enschot

Knollevretersgat

Na enkele maanden voorbereiding gaat het vrijdag 1 maart beginnen: carnaval in Knollevretersgat! Na de verspreiding van de Knollevreter en de aankleding van het dorp komt het vast goed met dit feest. In onderstaand overzicht nog even de highlights van vier dagen feest, dat in Berkel-Enschot en Heukelom gevierd wordt met het motto ‘Nie om, mar vur oe kèèke!’.

Zaterdag: opening en optocht

Op zaterdag opent Prins Maarten d’n Irste samen met zijn adjudant en Raad van Elf carnaval 2019 bij Boerderij Denissen. Om 10.30u wordt de knol onthuld en is er voor iedereen knollensoep. Daarna kan iedereen zich klaar gaan maken voor de optocht, die om 14.30u vertrekt vanuit de Willibrordusstraat en via de Raadhuisstraat, Generaal Eisenhowerweg, Durendaelweg en de Puccinilaan naar De Druiventros trekt. Daar is om 17.00u ook de prijsuitreiking.

Zondag: carnavalsmis, ontbinding jeugdraad  en grensontmoeting

Een goei fist wordt ook in de kerk gevierd, zeker met carnaval. Om 11.00 uur is in de St. Caeciliakerk de Carnavalsmis. Na de mis is er koffie met worstenbrood voor alle kerkgangers, geserveerd bij Boerderij Denissen. ’s Avonds om 17.30 uur sluit de Jeugdraad onder leiding van Jeugdprins Roel carnaval officieel af met ontbinding van zijn jeugdraad.

Een bijzonder carnavalsfeest is de grensontmoeting tussen de Prinsen met hun Raad van Elf en hele gevolg van Kruikenstad (Tilburg), Ballefrutersgat (Goirle), D’n Haozenpot (Udenhout) en natuurlijk Knollevretersgat. Een half uur lang groot feest op een geheim gehouden locatie. Dit jaar vertrekt er een bus, speciaal voor feestgangers vanaf Boerderij Denissen om 20.45 uur. Meerijden is gratis, maar ben er op tijd bij en vol is écht vol!

Maandag: koffieconcert en kindercarnaval

De maandag begint om 10.30u met het Koffieconcert bij Van Opstal. ’s Middags is er vanaf 14.00u een Kindermiddag in sporthal ’t Ruiven met groot springkussen-spektakel en prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Aan het begin van de avond ontvangt Prins Maarten van 17.00 uur tot 19.00 uur veel Knollevreters en Knollevreterinnekes op zijn Prinsenborrel in Boerderij Denissen.

Dinsdag: seniorenbal en afsluiting

Dinsdagmiddag is er in De Schalm in Koningsoord een gezellige 55+ carnavalsmiddag met live entertainment, loterij én hapje en drankje. Allemaal kosteloos dankzij de medewerking van verschillende Knollevreterse middenstanders. Geen vervoer? Geen probleem, speciaal voor deze middag is er een gratis taxi beschikbaar en kunt u bij drie opstapplaatsen gratis instappen. ’s Avonds is het carnavalsfeest al weer bijna gedaan en vindt vanaf 21.00 uur het Ontmantelingsfeest plaats bij Boerderij Denissen.

Jubileum 2020

Met de afsluiting van het carnavalsfeest kijken we ook al meteen vooruit naar 2020, als we 44 jaar carnaval in Knollevretersgat en de Rommelpot gaan beleven. Het motto van dit jaar ‘Nie om, mar vur oe kèèke!” verwees er al naar. Het wordt een speciaal jaar met speciale activiteiten, nieuw motto en wie weet wat nog meer!

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg