Dit moet je weten over een scootmobiel subsidie

Een scootmobiel is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. De meeste mensen zien dagelijks wel zo’n voertuig rijden. Veel ouderen hebben er eentje, maar ook jongere mensen met een beperkte mobiliteit rijden vaak op een scootmobiel.

Bijdrage van: Sendar Media

Overweeg je om een scootmobiel aan te schaffen? Dan schrik je mogelijk van de prijs. Dit hulpmiddel is namelijk niet goedkoop. Heb je weinig te besteden? Dan betekent dit niet dat je een scootmobiel maar uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt namelijk met een wmo scootmobiel aanschaffen.

Scootmobiel via wmo De Wet

Maatschappelijke Ondersteuning (wmo) zorgt voor ondersteuning van mensen zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Een scootmobiel kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Met dit hulpmiddel kun je bijvoorbeeld zelf naar de supermarkt om boodschappen te doen. Wil je een scootmobiel aanschaffen met behulp van de wmo? Dat moet je je richten tot de gemeente waarin je woont. Je kunt de aanvraag vaak online doen. Nadien komt er vaak wel iemand bij jou langs om de situatie te bekijken.

Ook mogelijk dankzij PGB

Naast de wmo is het ook mogelijk een bijdrage voor een scootmobiel te krijgen middels het persoonsgebonden budget (pgb). Deze regeling is er speciaal voor mensen die zorg nodig hebben. Indien je dit budget krijgt toegewezen, kun je zelf bepaalde aankopen doen die voor jou noodzakelijk zijn. Een scootmobiel kan hier ook onder vallen. Net als de wmo vraag je de pgb ook aan via de gemeente. Een aanvraag is eveneens via de site van de gemeente in te dienen.

Geen subsidie?

De kans bestaat dat je geen subsidie krijgt van de gemeente. Heb je het geld niet liggen om zelf een scootmobiel te kopen? Zet de aankoop van dit hulpmiddel dan niet direct uit jouw hoofd. Je kunt namelijk ook een scootmobiel leasen. Je betaalt in dat geval een maandelijks vastgesteld bedrag om een scootmobiel te mogen gebruiken. In feite wordt de aankoop van een scootmobiel dus eigenlijk in kleine stukjes opgeknipt. Hierdoor is het voor veel Nederlanders alsnog mogelijk om gebruik te maken van zo’n hulpmiddel.