Dit weekend: Bazouq Buiten en Piushaven Ahoi

Op zondag 14 september slaan BazouqBuiten en Piushaven Ahoi de handen ineen. Rondom de hele Piushaven er van alles te zien en te beleven voor het hele gezin. Naast een gezellige en sfeervolle markt staat er nog veel meer op het programma.

Bazouq Buiten

BazouqTilburg is een trendy markt met winkeltjes, kraampjes, boetiekjes, ateliers en coming-soon concepten en pop up winkels gecombineerd met workshops, performances en proeverijen. Rond dwalend door de hofjes, pleintjes en straatjes rond de Piushaven ontdek je veel nieuwe, bijzondere, verrassende en duurzame producten. Ondernemers die deelnemen aan de trendy markt tonen met passie hun creatieve ideeën en producten.

Piushaven Ahoi

In het Open Monumentenweekend met als thema ‘de reis’  meert een aantal historische vaartuigen in de Piushaven aan. Tijdens dit nautische evenement wordt de Piushaven, de scheepvaart en het andere mobiele erfgoed weer eens in het zonnetje gezet. Het wordt net als in 2009 een combinatie van weg en watervervoer.

Naast de 14 historische binnenvaartschepen in de Tilburgse museumhaven, zijn er historische bedrijfsvaartuigen en moderne beroepsvaartuigen te zien tijdens het evenement. Op deze dag zijn er ook diverse vaarmogelijkheden voor het publiek. Het geheel wordt weer omlijst met kleinschalige muziek en theateroptredens. Het initiatief voor dit nautische evenement is van de vrijwilligersorganisatie Stichting Thuishaven Tilburg, de organisatie in handen van Stichting Tilburg te Water.