Nieuws

smaakkaravaanheader
Let op! Dit artikel is al 306 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit weekend in Tilburg: Smaak Karavaan, Draaimolen en De Opening

Na een herfstige week staat er helaas een net zo herfstachtig weekend voor de deur. Maar blijf vooral niet binnen op de bank zitten, want er staan heerlijke evenementen op het programma, zowel binnen als buiten. Bekijk hier wat je dit weekend van 15, 16 & 17 september zeker niet mag missen in Tilburg. 

disruption-banner-728x90jpg

Hele weekend

De Opening: een weekend vol gratis cultuur

Op zaterdag en zondag kun je bij 27 locaties terecht om gratis cultuur te snuiven. Tijdens de opening van het culturele seizoen in Tilburg zijn er gratis optredens, voorstellingen, tentoonstellingen en meer.

Smaak Karavaan in de Tilburgse Spoorzone

In de Tilburgse Spoorzone strijken van vrijdag tot en met zondag de dampende trucks, rollende barbecues en grillende busjes weer neer tijdens het gratis foodtruckfestival Smaak Karavaan.

Vrijdag 15 september

Indoor festival Psycho Mind

Chunky Woo presenteert het tweedaagse Psycho Mind in Cul de Sac. In samenwerking met 013 en V39 haalt het café acts als Birth of Joy, Iguana Death Cult, Altin Gün en 45ACIDBABIES naar Tilburg.

Café Philip invites Johnny 500

Het is misschien wel de populairste dj van het moment en Café Philip zorgt dat hij in de booth staat. De entree is gratis en hits zijn verzekerd.

Miss Travestie bij de Lollipop

Ook dit jaar wordt er weer gestreden in de Miss Travestie verkiezing. Tijdens de eerste voorronde maken de deelnemers kans op een plaats voor de finale van Miss Travestie Holland 2017.

Zaterdag 16 september

Onthulling Anish Kapoor

Als startschot van het culturele weekend De Opening, wordt het kunstwerk Sky Mirror van Anish Kapoor onthuld hij museum De Pont. Prinses Beatrix is ook van de partij, dus dan weet je dat het groots wordt.

Draaimolen Festival in Charlotte Oord

Aan de rand van Tilburg wordt midden in het bos één van Tilburgs populairste technofeestjes georganiseerd. Op het moment van schrijven zijn er er nog kaartjes te bestellen.

André van den Boogaart bij Heyhoef Backstage

Hier vierde seizoen van Heyhoef Backstage gaat van start met een optreden van André van den Boogaart en zijn formatie de Tornado’s. Als onderdeel van De Opening is het optreden eenmalig gratis.

Internationaal operaconcert in het Cenakel

De Nationale Opera in Amsterdam komt met haar prachtige producties naar Tilburg! Zangers en musici uit Rusland, Argentinië en Nederland spelen het eerste Internationale Operaconcert Tilburg.

Zondag 17 september

Open dag Factorium Podiumkunsten

Als je altijd al iets met dans, theater, musical of muziek wilde doen, ga dan naar de open dag van Factorium Podiumkunsten. Er is een uitgebreid programma en er zijn mogelijkheden om zelf meteen mee te doen.

Tilburg Fietst Festival in de Spoorzone

De fiets bestaat 200 jaar en het Tilburg Fietst Festival in de Wagenmakerij en Koepelhal doet een eerbetoon aan deze stalen ros. Erg leuk om te combineren met een bezoekje aan Smaak Karavaan.

Rommelmarkten in Tilburg

Er zijn vandaag meerdere plaatsen waar je naar de rommelmarkt kunt. Zo is er een gratis markt in de Reeshof en is er een buurtmarkt in de Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt.

Vertoning van Poolse film Volta in Pathé

Voor de eerste keer vertoont de Tilburgse bioscoop een Poolse film op het witte doek. Handig om te weten: de poolstalige tragedie heeft Engelstalige ondertiteling.

Wil je weten wat er nog meer te doen is dit weekend in Tilburg? Check dan ook eens de volledige agenda van de stad. Wat zijn jouw plannen dit weekend? Zijn we nog iets vergeten? Laat het even achter in de reacties!

Reageer op dit bericht