Nieuws

d'n opstoet
Let op! Dit artikel is al 196 dagen oud en wellicht niet meer relevant

D’n Opstoet afgelast en niet verplaatst naar nieuwe datum

Wat jammer! D’n Opstoet van zondag 22 maart is wederom afgelast. De carnavalsstichting heeft eveneens besloten om de carnavalsoptocht van Tilburg niet op een later moment in te halen. Een drama voor alle wagenbouwers en betrokkenen. 

Premier Mark Rutte kondigde in een persconferentie aan dat evenementen met meer dan 100 bezoekers tot en met ten minste 31 maart zijn afgelast.

Reactie van Carnavalsstichting Tilburg

“Als Carnavalsstichting hebben we het moeilijke besluit genomen om D’n Opstoet niet nogmaals te verplaatsen. De nieuwe datum zal te ver van carnaval afliggen. Daarnaast starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al snel.”

Voorzitter Patrick Dewez over het moeilijke besluit: “Dit besluit doet pijn bij iedereen met een groen-oranje hart. Vele Kruiken en Kruikinnen hebben maandenlang naar D’n Opstoet toegeleefd. We leven mee met de bouwers en onze optochtcommissie die hard hebben gewerkt tijdens de voorbereidingen.”

Het Klûnen op de Korte Heuvel een dag eerder gaat dus ook niet door.

Carnaval 2021

Dit betekent dat we helaas moeten wachten tot carnaval in Kruikenstad 2021 om te genieten van de verschillende praolwaoges. Carnaval in Kruikenstad staat van 12 t/m 16 februari 2021 op het programma. D’n Opstoet trekt op zondag 14 februari door Tilburg.