Het Drakenboot Festival: groots waterspektakel in de Piushaven in Tilburg

Op zondag 31 augustus a.s. organiseert de Junior Kamer Hart van Brabant de derde editie van het Drakenboot Festival in de Piushaven in Tilburg.  

Vanaf 12.00 uur gaan teams van 17 personen de sportieve strijd aan op het water, in echte drakenboten van ruim 12 meter lang en 1 meter breed. Een teamsport, waarbij onderlinge samenwerking essentieel is. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels, op het ritme van luid tromgeroffel, bepaalt welk team het snelst de finish haalt. Kom deze krijgers toejuichen!

Om ondergedompeld te worden in de Aziatische sfeer is een bezoek aan de Chinese markt met tal van kraampjes, straattheater en –muzikanten de moeite waard. Voor de kinderen is er een heus kinderspeeldorp. De horeca ondernemers van de Piushaven hebben zich verenigd en spelen in op de Chinese sfeer met lekker eten en drinken en gezellige terrasjes.

Het Drakenboot Festival, een waar spektakel vol spanning en actie voor het hele gezin! De toegang is gratis.

https://www.youtube.com/watch?v=36O_MjoX43Y

Doe ook mee!
Teams van 17 personen gaan de sportieve strijd aan op het water, in echte drakenboten van ruim 12 meter lang en 1 meter breed. Een teamsport, waarbij onderlinge samenwerking essentieel is. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels, op het ritme van luid tromgeroffel, bepaalt welk team het snelst de finish haalt. Een waar spektakel vol spanning en actie!
Lijkt dit je leuk? Doe dan ook mee! Iedereen kan een team samenstellen: bedrijven, verenigingen, studenten, wijken, maar ook een familieboot is mogelijk.

Meld je aan en bekijk het programma!