Nieuws

Gouwe Peerke
Let op! Dit artikel is al 335 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Drie genomineerden Gouwe Peerke 2019 bekend

Stichting Peerke Donders heeft drie genomineerden voor de verkiezing Gouwe Peerke 2019 bekendgemaakt. Dit zijn: Prima Zorg en Welzijn, Stichting Maluku Tilburg en Stichting Verkeersregelaars Goirle.

In 2019 is het thema: vrijheid en bevrijding. Peerke Donders en de bevrijding zijn direct met elkaar verbonden: op 27 oktober, Peerkes geboortedag, werd Tilburg namelijk bevrijd. Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Vrijheid sluit daarnaast perfect aan op de zeven werken van barmhartigheid die centraal stonden in het leven van Peerke Donders. Peerke droeg ze niet alleen uit, maar handelde er zelf ook naar.”

Pitchavond

Binnenkort stellen de drie genomineerden zich tijdens een besloten pitchavond voor aan de jury. De jury kiest vervolgens een winnaar en maakt de uitslag bekend op 14 januari. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk € 500,-.

Wisselbokaal en cheque

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop, Geen Honger in De Wijk en Slachtofferhulp Tilburg met de titel beloond.

Reageer op dit bericht