Nieuws

tijgerwelpjes
Let op! Dit artikel is al 401 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Drie zeldzame Siberische tijgerwelpjes geboren bij Beekse Bergen

Super leuk (en schattig) nieuws vanuit de Beekse Bergen. Het Safaripark is namelijk drie Siberische tijgers rijker! Dat is gerust heel bijzonder te noemen, want de Siberische tijger is hartstikke zeldzaam. Naar schatting komen er nog maar 500 in het wild voor en 500 in dierenparken verspreid over de hele wereld. 

Foto: Beekse Bergen

De drie tijgerwelpjes bij Beekse Bergen zijn vernoemd naar hoofdpersonages uit het openluchtconcert Aida in Concert: Aida, Radames en Amneris. Het is het eerste tijgernestje bij Beekse Bergen sinds 2008.

‘Speciaal moment’

Moeder Angara en vader Yarko leven sinds februari 2017 in Safaripark Beekse Bergen in het kader van het Europees fokprogramma. Dat de eerste welpjes nu geboren zijn, is dan ook erg bijzonder voor het Safaripark. General manager Rens Willemsen vertelt: “De geboorte van de drie jonge tijgers is voor Beekse Bergen een speciaal moment. We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers.”

Bekijk hieronder de eerste beelden van moeder Angara met haar drie welpjes:

Meer weten?

Wil je meer weten over de tijgerwelpjes? En ben je benieuwd waar je ze kunt gaan bewonderen in het Safaripark? Je kunt meer lezen op de website van Beekse Bergen!

Reageer op dit bericht