Nieuws

Let op! Dit artikel is al 4063 dagen oud en wellicht niet meer relevant

DVD verkrijgbaar van carnaval 2010 in D’n Haozenpot

De Stichting Karnaval Udenhout (SKU) brengt samen met de Stichting Videogroep Udenhout een DVD uit over carnaval 2010 in D’n Haozenpot. Op de bijna een uur durende film komen een aantal hoogtepunten terug zoals de officiële opening, de Optocht, de Boerenbruiloft en het verbranden van Kupke. De DVD is vanaf zaterdag 13 maart voor 10 euro te koop via de website www.skudenhout.nl en bij FotoGalerie Angélique in Udenhout. Een kwart van de aanschafprijs gaat naar een nog nader te bepalen goed doel.

Het is de eerste keer dat er een DVD verschijnt over carnaval in D’n Haozenpot.

Aanleiding
Aanleiding voor de DVD was de vraag die het team van de Stichting Videogroep Udenhout (SVU) kreeg vanuit Omroep Brabant. Zij wilden graag van zo veel mogelijk Brabantse gemeenten een filmverslag van de optocht in die plaats. Door gesprekken hierover met SKU ontstond het idee om meer dan alleen de optocht te filmen. Dit heeft dus nu geresulteert in een DVD die een mooi beeldverslag geeft van carnaval in D’n Haozenpot.

Goede doel
Om de verkoop te stimuleren, zal met een kwart van kostprijs van de DVD een goed doel ondersteund worden. Welk doel dit wordt, is nog niet bekend. De gelden worden toegevoegd aan het bedrag dat ook elk jaar door de Unentse Mèrt, één van de activiteiten van SKU, geschonken wordt. Vervolgens krijgen goede doelen de kans zich aan te melden waarna een keuze gemaakt wordt.

Proef
Op de DVD zijn beelden te zien van de ontvangst van en bij Prins Kiske d’n Irste en de officiele sleuteloverdracht bij het oude Raadhuis van Udenhout. Daarnaast is er veel tijd besteed aan een verslag van de optocht. Tenslotte zijn de Boerenbruiloft en de afsluiting met bekendmaking van het motto 2011 twee belangrijke items. Met deze DVD wordt wellicht een trend gezet voor de komende jaren om een dergelijke beeldverslag uit te breiden, bijvoorbeeld met sfeerbeelden van het Prinsenbal en andere carnavalsactiviteiten. Of dat ook gaat gebeuren, zal afhangen van het succes van deze DVD.

Reageer op dit bericht