Dwaalgebied binnenstad mogelijk autoluw

Het hele ‘dwaalgebied’ wordt in de toekomst mogelijk autoluw. Aanvankelijk zou er alleen in de Nieuwlandstraat een beperking van het aantal auto’s komen. Het college heeft vorige week besloten de proef uit te breiden. In samenwerking met bewoners en ondernemers werkt de gemeente de plannen verder uit.

Koerswijziging

Het dwaalgebied is globaal de buurt die ligt tussen de Spoorlaan, Korte Tuinstraat, Noordstraat en de IJzerstraat in de binnenstad. De koerswijziging is een gevolg van het proces dat de gemeente samen met bewoners en ondernemers heeft doorlopen. Het weren van doorgaand verkeer in alleen de Nieuwlandstraat heeft onvoldoende draagvlak. De overlast zou alleen maar verplaatst worden naar de omliggende straten.

Herkomst

Er is brede steun voor het tegengaan van doorgaand verkeer in het dwaalgebied. Dat is het verkeer zonder herkomst of bestemming in de binnenstad. Deze bestuurders rijden zonder stop van de ene kant van de cityring naar de andere.

Verblijfsklimaat

Diverse mensen vinden ook de huidige manier van bevoorrading een verslechtering van het verblijfsklimaat. Verbetering van dat klimaat is een belangrijk uitgangspunt bij het maken van de plannen en het nemen van maatregelen. De gemeente wil dit samen doen met een brede werkgroep van belanghebbenden in het dwaalgebied. Naar verwachting volgt in februari meer informatie over de samenstelling van de werkgroep. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven, kunnen de speciale internetpagina raadplegen. Daarop staan onder meer het collegebesluit en verslagen van besprekingen.