Nieuws

Let op! Dit artikel is al 279 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een huis in Tilburg kopen: deze processen ga je doorlopen

Een huis kopen is een grote stap. Er komen veel dingen kijken bij het kopen van je nieuwe woning. Vooral wanneer het de eerste keer is dat je een huis koopt kan het wel eens lastig zijn. In eerste instantie zul je al moeten kiezen of je een bestaande woning of nieuwbouwwoning wilt. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een woning te laten laten bouwen.

Wij geven aan welk proces je zult doorlopen bij het kopen van een nieuw huis. Om het iets makkelijker te maken gaan we ervan uit dat je een bestaande woning gaat kopen. Bij een nieuwbouwwoning of wanneer je zelf een woning laat bouwen komen weer extra dingen kijken.

Financiën

Voordat je gaat kijken naar een huis zul je je financiën op een rijtje moeten zetten. Dit is handig voor jezelf maar ook voor de hypotheekadviseur. Hij zal namelijk voor je kijken wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten voordat je je zoektocht begint omdat je zo komt te weten naar wat voor soort woningen je kunt kijken.

De maximale hypotheek die je kunt aanvragen wordt voornamelijk gebaseerd op het bruto inkomen van de persoon die de hypotheek aanvraagt. Hoe hoger dit inkomen, hoe hoger de waarde van de hypotheek die je kunt krijgen.

Bezichtigingen

Wanneer je weet in welke prijsklasse je een huis kunt kopen zul je woningen moeten gaan bezichtigen. Vaak is dit de leukste stap bij het kopen van een nieuwe woning. Wanneer je een woning hebt gevonden moet je snel handelen, met de situatie van de huidige woningmarkt komt het vaak voor dat potentiële huizenkopers tegen elkaar moeten opbieden. Dit is natuurlijk wel gunstig voor de verkopende partij.

Onderhandelen

Als je weet welke woning je wilt hebben zul je een bod uit moeten brengen. De hulp van een makelaar is erg handig, hij kan je helpen met het bod bepalen. Jaren terug kon je nog ruim onder de vraagprijs bieden om de prijs naar beneden te krijgen. Tegenwoordig worden woningen vaak verkocht voor meer geld dan de originele vraagprijs.

Afronding

Bij de afronding komen nog een aantal zaken kijken. De koopovereenkomst moet getekend worden maar dit is niet het enige. Het financiële gedeelte voor je hypotheek zal afgerond moeten worden en uiteindelijk zal de overdracht plaatsvinden bij de notaris. Er zijn dus een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je hier zelf weinig verstand van hebt kan een makelaar je helpen bij het gehele proces.

Er zijn zowel aankoop- als verkoopmakelaars. Een aankoopmakelaar kan helpen bij de aankoop van een huis. Hieronder valt dus het bezichtigen van een woning, het bepalen van het bod, hoe en wanneer je het huis krijgt en het opstellen van een koopcontract.

Een verkoopmakelaar kan helpen bij het verkopen van de woning, hieronder valt het onderhandelen met de koper, het bepalen van de voorwaarden en het opstellen van het koopcontract.

Huizen te koop in Tilburg

Momenteel staan er in Tilburg veel huizen te koop, zoals op Funda te zien is. In de gemeente Tilburg zijn er op het moment ongeveer 1100 woningen die te vinden zijn op de site, waarvan net wat minder dan 900 huizen gevestigd zijn in de stad Tilburg. Als jij een nieuw huis wilt kopen in deze regio dan is er dus keuze genoeg, wat het proces misschien nog wel wat lastiger maakt.

Reageer op dit bericht