Een onvergetelijke kerst in Dierenpark De Oliemeulen

Van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 kunt u een onvergetelijke kerst bij Dierenpark De Oliemeulen beleven. Het insecten eten rondom de feestdagen is inmiddels een niet meer weg te denken traditie geworden in de evenementenkalender van ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’. Zeker nu steeds meer supermarkten inspelen op het eten van insecten, kunt u in de kerstvakantie bij De Oliemeulen alvast ideetjes opdoen voor uw eigen ‘verrassingsgerecht’.

Ook dit jaar serveert het Tilburgse dierenpark weer overheerlijke insectenhapjes, één van deze hapjes is de oliebol met meelwormen, welke hapjes zij hiernaast serveren blijft nog even een verrassing. Natuurlijk krijgt u ook de kans om insecten “naturel” te proeven. Aan het proeven van de lekkernijen zijn geen extra kosten verbonden. Wellicht kunt u wat ideetjes opdoen om familie en vrienden dit jaar met oudejaarsavond eens extra te verwennen!

‘Het vreemdste dierenpark van Nederland’ is ruim 15 jaar geleden al begonnen met deze traditie in de kerstvakantie; het eten van insecten. In Azië, Zuid-Amerika en Afrika is het in veel landen altijd al gebruikelijk geweest om insecten te eten, vakantiegangers naar landen zoals bijvoorbeeld Thailand worden hier regelmatig mee geconfronteerd. Een van de redenen dat het daar “heel gewoon” is, komt voort uit het feit dat insecten goedkoop en ruimtebesparend te produceren zijn en daarnaast een belangrijke bron van eiwitten zijn.

In westerse landen is het eten van insecten pas sinds enkele jaren in opkomst. Denk hierbij aan het vorig jaar verschenen kookboek ‘koken met insecten’, restaurants die gerechten met insecten op de menukaart hebben staan en het vorige maand verschenen nieuws dat de supermarktketen Jumbo insectengerechten gaat verkopen. De Jumbo filialen in Tilburg en omstreken leveren dan ook een smakelijke bijdrage aan het kerstbuffet waarvan enkele producten die u bij De Oliemeulen kunt voorproeven vanaf eind januari 2015 in de schappen van de Jumbo te vinden zijn.

Dierenpark De Oliemeulen staat van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 in het teken van de kerst en is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Naast deze speciale actie op het gebied van insecten eten kunt u dagelijks de slangen- en spinnendemonstratie bijwonen en indien het weer dit toe laat worden een aantal vogels in vlucht aan u gepresenteerd. Voor de jongere bezoekers ligt er een speurtocht klaar en kan er ook geknutseld worden terwijl de ouders onder het genot van een lekker hapje of drankje in een gezellige kerstsfeer kunnen nadenken wat voor oudjaarstractie zij gaan maken voor hun naasten. Voor meer informatie ga naar www.oliemeulen.nl