Nieuws

Let op! Dit artikel is al 108 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een ranger voor de klas: Beekse Bergen biedt online ‘Safari School’ aan voor kinderen

Drie Brabantse dierenparken, waaronder Beekse Bergen, hebben een gezamenlijk lesprogramma opgesteld voor kinderen die nu thuis zitten. Zo hopen de dierentuinen een leerzame aanvulling te kunnen bieden op de huidige lessen die de kinderen volgen. Safari School, zoals het programma van Beekse Bergen heet, start vanaf deze week.

Goed om te weten: de lessen kunnen worden gevolgd via Facebook of YouTube en zijn voornamelijk leuk voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8.

Safari School

In Safaripark Beekse Bergen geven de rangers op dinsdag en donderdag om 10.00 uur een online biologieles. Compleet met opdracht waar de kinderen dezelfde dag nog mee aan de slag kunnen gaan. De rangers zullen voor de Safari School professionele onderwijspakketten gebruiken die door de dierentuin zijn ontwikkeld voor basisscholen. Ook is het mogelijk voor de kinderen om zelf onderwerpen aan te dragen waar zij meer over willen weten.

“Normaal gesproken gaan docenten met de lessen aan de slag, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Daarom willen wij daar graag bij helpen door het op onze eigen manier aan te bieden,” vertelt Klaas-Jan Leinenga, hoofd educatie bij Beekse Bergen.

ZooParc & Dierenrijk

Ook in het ZooParc in Overloon en bij Dierenrijk in Mierlo doen mee aan dit leerzame initiatief. In het ZooParc zullen twee dierenverzorgers drie keer per week vloggen. Ze vloggen over wat er allemaal komt kijken bij runnen van een dierentuin.

Kinderen die graag knutselen kunnen terecht bij Dierenrijk. Deze dierentuin uit Mierlo gaat kinderen drie keer per week een bezigheid bieden. Variërend van een leuke quiz tot een creatieve uitdaging. Verder geeft de dierentuin tips voor onderzoekjes die kinderen thuis in de achtertuin of eigen in de eigen straat kunnen uitvoeren.

Kinderen betrekken

In verband met de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus zijn de dierentuinen tot nader order gesloten voor publiek. Op dinsdag 24 maart en donderdag 26 maart komen om 10.00 uur voor het eerst de lessen van de Safari School online. De programma’s van ZooParc en Dierenrijk worden op maandag, woensdag en vrijdag online gezet.

Reageer op dit bericht