Nieuws

eenzaamheid
Let op! Dit artikel is al 325 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eenzaamheid onder jongeren, bedrijven denken mee

De begrippen eenzaamheid en jongeren worden vaak niet aan elkaar gekoppeld. “Dat is een verkeerde inschatting. Eenzaamheid onder jongeren is namelijk een groot probleem”, vertelt R-Newt jongerenwerker Clide Pinas. Clide gaf een presentatie tijdens het Maatschappelijk Diner voor de Raad van Advies van Betrokken Ondernemers ContourdeTwern op 21 november bij Avans Hogeschool. Deze betrokken bedrijven zetten zich gezamenlijk in om maatschappelijke betrokkenheid binnen Tilburg te vergroten.

Inzet activiteiten en programma’s

Jongerenwerk R-Newt biedt diverse programma’s en activiteiten aan voor (eenzame) jongeren. Clide noemt een aantal voorbeelden: “Met het project Fix Up Your Life worden jongeren met schuldenproblematiek geholpen. Door schulden kruipen jongeren vaak in hun schulp wat kan leiden tot een isolement. Ook gaan jongerenwerkers in de wijk en op scholen op zoek naar ‘onzichtbare’ eenzame jongeren”.

Ondernemend Tilburg helpt een handje

Hoe kan ondernemend Tilburg een bijdrage leveren, een handje helpen bij het thema eenzaamheid? Welke rol kan zij hierin nemen? De eerste ideeën ontstonden meteen na de presentatie van Clide. Waar het nu nog vooral ging om bewustwording creëren, worden er bij de volgende bijeenkomst concrete acties aan gekoppeld.

Avans Hogeschool is een van de partners van de Raad van Advies en stelde een ruimte beschikbaar. Sandra Rambow, directeur van het Avans Ondernemerscentrum, vertelde welke mogelijkheden het Ondernemerscentrum biedt. Jaarlijks komen zo’n 1500 ondernemersvragen en praktijkopdrachten binnen en deze worden steeds vaker multidisciplinair aangepakt.

Voor meer informatie over een van de onderwerpen, neem dan contact op met Albert Rusch. Intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MVO), ContourdeTwern, 06 575 40 562 of mail: albertrusch@contourdetwern.nl.

Reageer op dit bericht