Nieuws

hopwagon
Let op! Dit artikel is al 349 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste craft beer en foodpairing festival van Brabant naar de Spoorzone

Goed nieuws voor food- en bierbeminnend Tilburg. Het eerste craft beer & foodpairing festival van Brabant strijkt op 19 augustus neer in de Tilburgse Spoorzone. De naam: Hopwagon. In plaats van de regulieren bitterballen en kaasplankjes ontwikkelt eetbar De Wagon streetfood dat perfect met de verschillende bieren matcht. 

Deelnemende brouwerijen

Tijdens Hopwagon proef je bieren van verschillende innovatieve brouwers uit binnen- en buitenland. Zo worden er bieren getapt van de wereldwijd geliefde geuzestekers van 3 Fonteinen uit het Belgische Beersel, Oersoep uit Nijmegen, De Estse brouwer Põhjala, Kaapse Brouwers uit Rotterdam en natuurlijk mag Tilburgse LOC Brewery niet ontbreken.

Heerlijke bijpassende gerechten

De mooie bieren op het festival combineer je vervolgens met bijpassende hapjes. Laat je smaakpapillen bijvoorbeeld tintelen met knapperige kroepoek van tomaar met chimichurri of heerlijk hartig gepoft zwoerd met seasoning van wilde peper. Je kunt ook deelnemen aan een bierlunch of -diner bij Eetbar de Wagon. Hiervoor kun je nu al reserveren.

Workshops

Tot slot zijn er workshops over foodpairing en over verschillende bierbrouwprocessen en kun je de verschillende brouwers vragen stellen tijdens Meet The Brewer.

Hopwagon is gratis te bezoeken en begint op zaterdag 19 augustus om 15:00 uur. Bij de entree kun je voor €2,50 een Hopwagon bierglas aanschaffen. Het festival is een culinaire samenwerking tussen De Hopmannen en Eetbar de Wagon.

Reageer op dit bericht