Nieuws

first lego league
Let op! Dit artikel is al 339 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste editie First Lego League Tilburg in Theresialyceum

Op zaterdag 11 januari 2020 vindt de eerste editie van de First Lego League plaats in het Theresialyceum in Tilburg. Tijdens deze dag strijden 27 teams met hun zelfgemaakte robot om de winst. De ongeveer 300 kinderen laten zien waar zij de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt.

De teams worden aan de hand van vier onderdelen getest. Core values: hoe is de samenwerking en de teamspirit, de projectpresentatie: hoe hebben zij het project aangepakt, de robotpresentatie: hoe hebben zij de robot gebouwd en als laatste de spectaculaire robotwedstrijden. In een wedstrijdbak van ongeveer 1 bij 2 meter laat het team de robot allerlei opdrachten uitvoeren binnen een tijdsbestek van 2,5 minuut. Het doel van de First Lego League is het enthousiasmeren van kinderen voor wetenschap en techniek, maar natuurlijk het hebben van vooral heel veel plezier.

Dertien prijzen

Aan het einde van de dag zijn er maar liefst dertien prijzen te vergeven. Dit zijn bekers gemaakt van lego, toepasselijk. Jongeren van zowel het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs mogen met hun team mee doen aan deze wedstrijd. Zij zijn meestal al vanaf het begin van dit schooljaar bezig met het ontwikkelen en programmeren van de robot en het oefenen met het uitvoeren van de missies. De finale dag is voor de leerlingen dan ook een hele mooie, bijzondere en spannende afsluiting van het project.

First Lego League door Ontdekstation013

De organisatie van de First Lego League ligt dit jaar in de handen van het Ontdekstation013. Ontdekstation013 is een oude fabriekshal in de Spoorzone waar vroeger de treinen werden gerepareerd. Nu kunnen kinderen en jongeren er via allerlei creatieve workshops hun talenten ontdekken op het gebied van techniek en wetenschap. De doelstelling van het Ontdekstation013 is om kinderen enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. De doelstelling van de Frist Lego League sluit goed aan bij het Ontdekstation013.

Reageer op dit bericht