Nieuws

Swim to Fight Cancer
Let op! Dit artikel is al 689 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Terugblik Swim to Fight Cancer: 364 zwemmers halen €203.206,68 op

“Bijna een euro per Tilburger,” zoals burgemeester Theo Weterings het zo mooi omschreef. De eerste editie van Swim to Fight Cancer in Tilburg heeft in totaal €203.206,68 opgebracht. Maar liefst 364 helden sprongen zondag 26 augustus om 13:00 uur in het koude water, om middels een twee kilometer lange zwemtocht geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. 

“Wij zijn er stil van,” schrijft de organisatie van Swim to Fight Cancer Tilburg op hun Facebookpagina. “Wat een positieve energie, wat een emotie en wat een mooie prestaties.”

 

Stichting Fight Cancer

Swim to Fight Cancer werd in 2014 voor het eerst georganiseerd in Den Bosch en Dordrecht. Inmiddels zijn er zo’n veertien steden die deelnemen. De deelnemers van het zwemevent halen geld op voor Stichting Fight Cancer: een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Naast het inschrijfgeld van €34,- moeten deelnemers een minimaal bedrag van €250,- ophalen.

Fight Cancer is de stichting die schuilgaat achter het zwemevent. Naast zwemmen tegen kanker organiseren zij onder andere ook een vierdaagse wandeltocht én kan iedereen zelf een #Lovelifediner organiseren. Mocht je daarnaast een goed idee hebben voor een eigen actie, dan is dit uiteraard altijd welkom.

Foto terugkijken

Heb je meegezwommen? Of ken je iemand die mee heeft gedaan en wil jij graag de foto’s terugzien van dit mooie evenement? Jules van Iperen en Frans Versteden maakten een fotoreportage. Deze kun je hier bekijken.

swim to fight cancer

swim to fight cancer

swim to fight cancer

Reageer op dit bericht