Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1552 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste elektriciteitskasten in de binnenstad verrijkt met historische straatbeelden

Circa veertig elektriciteitskasten in de binnenstad van Tilburg worden de komende weken verrijkt met historische straatbeelden. In de Tuinstraat zijn de eerste memorabele straatbeelden op de kasten aangebracht. 

Hiermee willen het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Citymarketing en gemeente Tilburg het straatbeeld in het centrum opfleuren. De afgelopen maanden konden inwoners ideeën aandragen om de kasten te verrijken. De kasten, die vrijwel altijd werden ondergeplakt met stickers en volzaten met graffiti, waren een doorn in het oog voor veel ondernemers. Of datzelfde nu weer gebeurd? De kans is klein. De elektriciteitskastjes zijn namelijk ingespoten met een middel dat ervoor zorgt dat verf slecht wordt opgenomen.

Mooiere binnenstad

De Tuinstraat is de eerste straat waar de historische beelden zijn aangebracht. Komende weken volgen meer straten in het Dwaalgebied, Horecagebied en Kernwinkelgebied.

De grote elektriciteitskasten, zoals op het Radiopleintje en Koningsplein, gaan het meeste opvallen. Deze springen in het oog doordat ze zo’n anderhalve meter bij anderhalve meter groot zijn.

Op de kasten komt ook een beschrijving met jaartal van de gebeurtenis die te zien is op de foto. Deze zijn geschreven door stadsgids Marcel de Reuver.

IMG_5517 IMG_5524 IMG_5525

IMG_5526

Reageer op dit bericht