Nieuws

de grote geekshow
Let op! Dit artikel is al 223 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De eerste Geekshow van Nederland komt naar Tilburg

De Tilburgse organisatie Ninja Patrol organiseert donderdag 13 december ‘De Grote Geekshow’ bij Theaters Tilburg. Dit is een late night talkshow waarbij thema’s zoals gaming, anime, films, series en cosplay aan bod komen. Tijdens de show schuiven er ook gasten aan die al zeer actief zijn binnen deze sector. Het is de eerste keer dat er in Nederland een Geekshow plaats vindt.

“Wij van Ninja Patrol willen met deze avond een plek creëren waar liefhebbers van verschillende geek-facetten samenkomen en hun passie kunnen delen,” aldus Izzy Barten, de organisator van het evenement. De aanvang van de talkshow is om 20:00 uur in de Studio zaal van Theaters Tilburg. De show wordt gehost door Mr. Adrian, opkomende Twitch livestreamer en tevens onderdeel van Ninja Patrol. Na de show is er nog een gezellige borrel en de mogelijkheid om te gamen. Tickets voor de show zijn €4,- en verkrijgbaar op de website van Theaters Tilburg.

Het thema

Het thema van de avond is ‘USA vs. Japan’ met als hoofdvraag: Wat is het grootste geek-land ter wereld? In de Verenigde Staten zien we natuurlijk veel geek-facetten terugkomen als comics, films, boardgames en televisieseries. Japan staat daarentegen bekend om haar manga’s, cosplay en gamegiganten als Nintendo & Playstation. Tijdens de talkshow gaat Mr. Adrian met de gasten in gesprek over welk land de titel verdient als ‘grootste geek-land van de wereld’. Na de talkshow kunnen de bezoekers zelf ook stemmen op hun voorkeur.

De gasten

ReskDstroy

ReskDstroy (Isaac Leeflang) is een bekende Nederlandse illustrator die als gast aansluit bij de talkshow. Zijn artworks, illustraties en kleding hebben sterke anime invloeden en zijn razend populair op Instagram, waar hij inmiddels bijna 50.000 volgers heeft. Het is niet gek dat zijn grote inspiratiebronnen Takashi Murakami & Akira Toriyama zijn. Tijdens de geekshow komt ReskDstroy o.a. vertellen waar zijn liefde voor anime vandaan komt en hoe hij zo groot is geworden op Instagram.

Dirtees

Als iemand een grote geek expert is, dan is het Melvin Imanuel van Dirtees wel. Met zijn t-shirt shop staat hij op een groot aantal geek conventies in heel West-Europa. Tijdens de talkshow sluit hij aan als gast en komt hij vertellen hoe het is om zo actief te zijn in de geek sector en wat zijn favoriete geek films/series zijn.

 

Reageer op dit bericht